NEWS

U nedjelju Ribarska fešta u Vrsaru

365435754_656394686518384_4222750659127200478_n
04.08.2023. 23:07; ; Početna / Lifestyle / Zabava / U nedjelju Ribarska fešta u Vrsaru
U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na rivi ove nedjelje 6. kolovoza 2023. s početkom u 19 sati.
 
Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti s interaktivnom igrom Smart Play Table Seaworld, a u dječjem kutku organizirana je radionica pod nazivom “Morski konjici za karton -odisseju”. Djeca će dobiti priliku otkriti tajne ovih tajanstvenih morskih stvorenja i stvoriti vlastite morske konjice koristeći karton i različite materijale.
Zašto baš morski konjici ? Zato jer su oni indikatori morskog zdravlja. Budući da su osjetljivi na promjene u kvaliteti vode i oceanskim uvjetima, njihovo prisustvo ili odsutstvo može ukazati na zagađenje, degradaciju ili gubitak staništa.
 
Feštu će otvoriti nastup limene glazbe Sveti Lovreč, dok će se na pozornici izmjenjivati Pop Gunz i Laguna Band koji će se pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu.
 
Morske i istarske delicije za gurmane
 
Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.
 
Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Tena Pršurić na štandu Fritto misto.
Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene  proizvode te štošta drugo.
 
Sljedeća Ribarska fešta na redu je u petak 1. rujna 2023.
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email