U nedjelju, 08.03.2020. održati će se 21. po redu POREČ TROPHY – veliki sportski događaj u zapadnoj Istri na području Poreča i okolice

trofej-poreča
06.03.2020. 13:56; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U nedjelju, 08.03.2020. održati će se 21. po redu POREČ TROPHY – veliki sportski događaj u zapadnoj Istri na području Poreča i okolice

Zapadna Istra se proteklih godina istakla kao jedna od najpopularnijih destinacija za profesionalne bicikliste, prvenstveno zbog privlačnosti destinacije, brojnosti i raznovrsnosti biciklističkih staza te kvalitetne infrastrukture usluge i smještajnih kapaciteta po mjeri biciklista.

Tome svjedoči i dugogodišnja tradicija održavanja dvaju međunarodnih utrka iz kalendara Svjetske biciklističke organizacije (UCI) na području cijele istre i grada Poreča.
Već u nedjelju 08. ožujka vozi se dvadeset prvi po redu POREČ TROPHY, jednodnevna utrka rangirana kao 1.2 u sustavu UCI-ja, otvorena za bicikliste u kategorijama muški elite i U-23 odnosno za UCI kontinental ekipe, nacionalne ekipe, regionalne ekipe i klubove u organizaciji biciklističkog kluba Meridiana Kamen Team iz Pazina. Trofej Poreč vozi se na stazi dugoj 156 kilometara kroz gradove i mjesta zapadne Istre, a očekuje se sudjelovanje 29 biciklističkih ekipa i 176 vozača iz niza europskih i nekoliko izvaneuropskih zemalja poput Kolumbije i Sjedinjenih Američkih Država.
Velik broj domaćih i inozemnih klubova velik napor ulažu u pripreme za glavnu natjecateljsku sezonu, upravo iz tog razloga je Trofej Poreč savršena prilika za testiranje njihove forme s natjecateljima iz mnogobrojnih zemalja. Trofej Poreč već je odavno tradicionalna utrka, prepoznatljiva po brojnosti i kvaliteti natjecatelja, a u svom će ovogodišnjem izdanju, kao i obično startati ispred hotela Parentium u 11 sati, a za cilj je predviđen centar Tara.

Na press konferenciji održanoj 06.03.2020. u Turističkoj zajednici Grada Poreča sudjelovali su direktor TZ Poreča gosp. Nenad Velenik, direktor utrke Trofej Poreč Ivan Črnjarić, sportski direktor utrke Ivica Gržinić, trener BK Meridiana Kamen Team Vinko Polončič te vozač kluba Davide Rebellin, a okupljenima se prvi obratio Nenad Velenik, direktor Ureda TZG Poreč istaknuo je pozitivan efekt otvaranja biciklističke sezone organizacijom kvalitetnih biciklističkih utrka te sa zadovoljstvom pozdravio održavanje Trofeja Poreč po 21. put.

Cilj je uz spomenute projekte privući što veći broj vozača kojima će utrka postati motiv dolaska u destinaciju ali i uvrstiti Poreč u kalendar priprema biciklističkih ekipa i pojedinaca svih dobnih skupina kroz cijelu kalendarsku godinu, istaknuo je Velenik,  te zaželio srdačnu dobrodošlicu svim ekipama u Poreč.

Sportski direktor utrke Ivica Gržinić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan jer je ove godine organizacijski team pojačan Ivanom Črnjarićem koji je preuzeo funkciju direktora utrke, te da je organizacija sportskih događaja uvelike unaprijeđena i predstavlja veliki korak za utrke na području Poreča, ali i Istre kao regije. U odnosu na prethodnu utrku, na ovoj će biti i  francuska ekipa Groupama FDJ kao razvojni team od world team-a, a na utrci će sudjelovati ukupno 3 razvojna teama.

Ivan Črnjarić istaknuo  je jedinstvenost tradicije organiziranja biciklističkih utrka u aranžmanu udruge BK Kroz Hrvatsku Puris Kamen u Republici Hrvatskoj te dodao kako je to rijetkost i u svijetu. Smatra kako se iz te tradicije  može postići iznimna nadogradnja u kvaliteti same organizacije te sportske evente podići na viši nivo s konačnim ciljem pružanja što većih marketinških vrijednosti za sve dionike te istaknuo upravo ovaj segment kao jedan od najvećih ciljeva za narednu godinu.

Od favorita za konačnu pobjedu izdvojili bismo Kooij Olava iz nizozemskog Jumbo Visma Development Team-a koji je osvojio ovogodišnji Trofej Umag, te drugoplasiranog Slovenca Kump Marka i trećeplasiranog Nijemca Merkl Niklasa.
Domaće snage branit će, između ostalih, Antonio Barać i Davide Rebellin od kojih se na ovoj i sljedećim utrkama očekuje dobar rezultat.

A.B.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email