NEWS
valfresco

U Motovunu offroad i sportske aktivnosti za 1.maj

30.04.2019. 09:26; Učitavanja: 216; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Motovunu offroad i sportske aktivnosti za 1.maj
Urbana orjentacija

Kao i svake godine Općina Motovun u suradnji s Turističkom zajednicom organizira proslavu Praznika rada u podnožju Motovuna, poznatom kao Kanal. U organizaciju uključilo se i Komunalno poduzeće Motovun park. Popularnu utrku i druženje džipova organizira udruga Motovun Offroad, a ove godine svoj program ima i udruga fotografa Fotovun i to prigodnu radionicu sportske fotografije.

Program proslave 1.maja započinje već danas offroad utrkom. Od 15 do 18 sati prijave su za noćnu vožnju, a kasnije ljubitelji džipova i gosti zabavljaju se uz DJ-a.

Sutra, na sam praznik, ljubitelji boćanja, malog nogometa, džipova ili trčanja mogu se priključiti nekoj od aktivnosti. Offroad započinje od 8 sati okupljanjem i turističkom vožnjom, a u 14 sati je vožnja na poligonu i start brzinca. Boćarski turnir započinje u 9 sati kao i mali nogomet na školskom igralištu.

Urbana orijentacija „Veli Jože“ organizira se u suradnji sa SRK Alba. Radi se o utrci koja će start i cilj imati na Kanalu na parkingu u 10 sati. Svaka ekipa će dobiti svoju kartu po kojoj će se orijentirati u Motovunu i okolici. Zadatak će biti da se prođu određene točke u Motovunu, sistem skrivenog blaga.  Cilj utrke nije samo pješačenje nego i spretnost, brzina, orijentacija, a u krajnjem slučaju zabava. Ekipe se prijavljuju po imenu koje moraju osmisliti na temu “Motovun” jer se dijele nagrade za najkreativnije ime, ekipa mora imati 2 minimalno člana, a jedan član mora biti mlađi od 14 godina. Prijave su online na www.stotinka.hr.  Ono najvažnije je da nema kotizacije, a prve ekipe očekuju pehari za najbolje i  bogate nagrade. 

Pripremljena je nagrada i za najmlađeg člana koji se bude natjecao.

Radionicu sportske fotografije „Kako fotografirati sportski događaj?”, voditi će Matej Damijanić, iskusni sportski fotograf i član Udruge Fotovun od njenog samog početka. Radionica je osmišljena na način da polaznicima otkrije sve tajne fotografiranja sportskog događaja, a kroz cjelodnevni sveobuhvatan program radionice će polaznici imati priliku upoznati se s radnim procesima sportskog fotografa s pregršt praktičnih savjeta, koji su korisni ne samo u sportskoj fotografiji, već i u svim drugim fotografskim smjerovima. Radionica je otvorena za sve zainteresirane, a više informacija možete pronaći na www.fotovun.hr.

Tradicionalno se grah dijeli u 13 sati stanovnicima Općine Motovun i svima koji su sudjelovali u nekoj od sportskih aktivnosti.

Slobodan dan, čista priroda i dobro društvo idealna su prilika da Praznik rada i ove godine provedete uz neku od aktivnosti u Motovunu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email