NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Motovunu će ipak biti festivala

07.03.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / U Motovunu će ipak biti festivala

Urušavanje zidina, koje je u zadnje vrijeme u Motovunu postala svakodnevna pojava, po mišljenju stručnjaka iz Konzervatorskog odjela u Puli, bilo je i očekivano. Snimak zidina od prije dvije godine pokazao je najoštećenije dijelove koji se sad i urušavaju.

Procjenjuje se da bi obnova motovunskih zidina stajala oko sedam milijuna kuna. Općinski načelnik Slobodan Vugrinec kazao kako će upravo ovih dana biti dovršen konačni troškovnik obnove zidina kako bi se iz državnog i županijskog proračuna zatražila dodatna novčana potpora.

Županijsko će poglavarstvo na jednoj od idućih sjednica donijeti odluku o izdvajanju dijela interventnih sredstava za obnovu motovunskih zidina, najavio je danas župan Ivan Jakovčić. Rekao je kako se nada da će to zanimati i Ministarstvo kulture te da će pokušati dobiti novac i iz inozemstva za zaštitu kulturne baštine u Motovunu. Dodao je kako je talijanska pokrajina Veneto do sada redovito sufinancirala obnovu zidina u Motovunu.

Jakovčić smatra da o tome hoće li se ove godine Motovunski filmski festival održati na uobičajenu mjestu unutar zidina trebaju odlučiti stručnjaci, odnosno statičari.

Festivalsko vodstvo u dogovoru s općinom promidžbenim akcijama nastoji prikupiti novac za obnovu, pa je upravo prihod s večerašnjeg koncerta Gustafa u zagrebačkom diskoklubu Aquarisu namijenjen toj svrsi

Iskon Internet, 07.03.2006

Print Friendly, PDF & Email