NEWS

U Ladrovićima novo polivalentno igralište, slijede i asfaltiranja

2 (46)
24.07.2019. 12:50; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Ladrovićima novo polivalentno igralište, slijede i asfaltiranja

Grad Poreč-Parenzo nastavlja s uređenjem sadržaja za najmlađe po svim porečkim mjesnim odborima. Tako je ovih dana počelo uređenje polivalentnog igrališta u naselju Ladrovići, odmah do postojećeg dječjeg igrališta. Igralište će se prostirati na površini od 270m2, a uz standardnu sportsku opremu, bit će ograđeno ogradom za veću sigurnost.

Poreč s obzirom na broj stanovnika ima vrlo velik broj igrališta – njih čak 105 na 10 mjesnih odbora, a samo je u 2018. godini za održavanje, obnovu i zamjenu igrala, postavljanje podloga, zaštitnih ograda i klupa utrošeno gotovo 400 tisuća kuna.

Uređenja i dodatna opremanja više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području Poreča i okolice nastavit će se i dalje – u planu je izgradnja u St. Portun i naselju Radmani, kako bi svoj djeci bila omogućena sigurna i bezbrižna igra.

U dogovoru s građanima i mjesnim odborom, u naselju Ladrovići trenutno se asfaltira pristup višestambenim zgradama kbr. 35 I i 35 J u naselju. Radovi se nastavljaju asfaltiranjem prometnice prema kbr. 26 a i 130 asfaltiranjem nerazvrstane prometnice na potezu od 400 m. Radove je izvelo poduzeće Cesta d.o.o. Pula na temelju ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Gada Poreča-Parenzo u 2019. godini.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email