U Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

oznor
26.06.2019. 10:28; Učitavanja: 208; Početna / Novosti / Okolne općine / U Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

U ponedjeljak, 24.6.2019. u Labincima je fešta bila u zraku cijelog dana, naime, osim sveca zaštitnika mjesta Labinci, Svetog Ivana, mjesto je proslavilo i službeno otvorenje novouređene ceste.
Proslava je započela u jutarnjim satima tradicionalnom Svečanom misom sa procesijom po mjestu kojoj su prisustvovali brojni mještani i gosti.
U večernjim satima je na početku novouređene ceste, koja je u potpunosti financirana sredstvima iz fonda za ruralni razvoj, upriličeno presijecanje vrpce, a zatim je bogati kulturno umjetnički program nastavljen na rukometnom igralištu.
U programu su sudjelovale sve aktivne grupe Zajednice Talijana Labinci koja je, zajedno sa Općinom Kaštelir-Labinci, organizator ovog događaja.

Na stolovima je priređena izložba radova polaznica tečaja dekorativnih tehnika održanog u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Ester Diklić. Izloženi su radovi 6 vrijednih polaznica, a to su: Nevenka Kocijančić, Vesna Kocijančić, Mariza Jugovac, Nadia Radoš, Lili Grebac i Maria Mendizza.

Prve na programu bile su plesne skupine djevojčica koje vježbaju moderni ples u Zajednici Talijana Labinci pod vodstvom Tanite Perčić. Četrdesetak djevojčica redovito vježba, a na nastupu su se predstavile 3 grupe.
Najmlađe , grupa ”Mini’ 4-5 godina starosti otplesala je koreografiju How far i can go.
Srednja grupa ”Latice” 6-9 godina otplesala je koreografiju Love.
Starija grupa ”Stars ” 11-14 godina otplesala je koreografiju Milion reasons

Djevojčice koje vježbaju pjevanje pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić nastupile su po slijedećem redoslijedu:
Edina Kurtović – A milion dreams
Nika Baf – Someone like you
Nikol Močibob i Paola Kovač – Nessuno mi puo giudicare
Anea Ružić, Natali Bojić, Nina Kocijančić – Tintarella di luna
Iris Markotić, Noemi Močibob,Tijana Vuletić i Elisa Mahne – Nek svud ljubav sja

Vokalna etno skupina Zajednice Talijana ”Nigrignanum”, pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić, zapjevala je nekoliko popularnih pjesama nakon čega je Malvazija band započela svoj odlični večernji muzički program.
Za sve prisutne dobavljeno je dovoljno hrane i pića, a zabava je trajala dugo u noć u odličnoj atmosferi brojnih mještana.

E.D.

Print Friendly, PDF & Email