VALFRESCO 10/23S

U klubu Galija otvorena je skupna izložba članova Likovne udruge Poreč “LANTERNA”

IMG_20221031_181731
01.11.2022. 21:55; ; Početna / Kultura / U klubu Galija otvorena je skupna izložba članova Likovne udruge Poreč “LANTERNA”

Likovna udruga Poreč otvorila je u ponedjeljak,31.listopada 2022. izložbu Lanterna, likovni projekt proveden uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega.
Na otvaranju izložbe prisutnima se, osim predsjednice Lup Ester Diklić, obratila i predstavnica Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega  gđa. Tiziana Babić.
Radi se o sedmom likovnom natječaju kojeg se svake godine provodi uz potporu Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega. Ovogodišnja tema likovnog natječaja je Lanterna i  sve ono što na nju asocira.
Suradnja LUP sa općinom Tar-Vabriga-Tore-Abrega započinje 2016. g sa prvom Izložbom ”Tore, Tore lipo šelo moje”  nastavlja se u  2017. – sa izložbom ”Val de Tore grande amore”. 2018. godine tema su bile ”Tarske ulike” dok su se u 2019. godini autori pozabavili ”Amforama Lorona”. 2020 godine  Prošle godine tema je bila hrana Kuće tradicijske gastronomije „Degustazione“ , a 2021 Santa Marina.

I ove godine autori su radove izveli na svoj način i u individualno odabranoj tehnici.
U likovnom natječaju sudjelovalo je 16 autora, članova Likovne udruge Poreč. Predstavnici općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega pomno su pogledali radove i ovaj put odabrali  rad u akrilu Silvije Knežević koji već na prvi pogled, svojom tematikom asocira na Lanternu. Naime, Silvija je naslikala povijesne strukture koje su godinama stajale uz glavnu cestu baš na skretanju za Lanternu. Sam pogled na njih mnoge generacije povezuju sa Lanternom, neke zbog zabave, neke zbog posla, a neke zbog odmora.

Autorica je nagrađena vrijednim slikarskim materijalom, a ostali autori će po završetku izložbe svoje radove zadržati kao sjećanje na sudjelovanje u ovom projektu.

Nakon dodjele nagrade, članica LuP Nevija Cvitko, pročitala je za ovu priliku napisanu pjesmu Lanterna, a VES Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“,  zapjevala je nekoliko prigodnih melodija. Uz mali domjenak  druženje se nastavilo u veseloj atmosferi.

LUP zahvaljuje općini Tar-Vabriga-Torre-Abrega  na potpori i već radi na osmišljavanju novog projekta nadajući se da će se na obostrano zadovoljstvo  ostvariti. Nakon dvije pandemijske izložbe ova je imala sve, domjenak, pjesmu i publiku, a ne samo autore.

Izložba Lanterna  može se  individualno pogledati do 18.studenog,  radnim danom i subotom u radno vrijeme kluba umirovljenika Galija  od 9.00 do 12,00  sati.
 

Este Diklić – LUP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23