NEWS
HALF MARATON S

U klubu Galija otvorena izložba likovnih radova učenika kao rezultat Likovnog natječaja Lions Cluba Poreč

LCLIN8_Izložba_05
19.04.2023. 14:00; ; Početna / Kultura / U klubu Galija otvorena izložba likovnih radova učenika kao rezultat Likovnog natječaja Lions Cluba Poreč

U Poreču je ponedjeljak, 17.04. 2023 otvorena izložba likovnih radova učenika. Ova izložba je rezultat Likovnog natječaja učenika osnovnih i srednjih škola koji se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč priređuje osmu godinu zaredom – LCLIN 8

Izložbu su otvorili učenici Umjetničke škole Poreč svojim glazbenim nastupom:

Ellen Leporiz, učenica 5. razreda harmonike Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić i 7. razreda osnovne talijanske škole Poreč – Scuola elementare Italiana „Bernardo Parentin“, se predstavila skladbom: Sonatina br. 3, stavci: Andante i Allegro, skladatelj: E. G. Rozenetski.

Ellen je predstavljala svoju školu, Grad i Republiku Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu i osvojila niz značajnih nagrada: prva nagrada na 13. World open online music competition 2022., prva nagrada na prvom Internacionalnom online festivalu muzike “RHAPSODY” 2022., prva nagrada na 7. Međunarodnom natjecanju harmonikaša – „Akkordeonfest“ u Grazu 2022., prvo mjesto i prva nagrada na 61. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi 2023., kao članica harmonikaškog orkestra škole.

Matej Tomrecaj, učenik 5. razreda gitare Umjetničke škole Poreč, PO Vrsar u klasi učiteljice Sandre Šustereiter i 6. razreda OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru, se predstavio sa dvije skladbe:1. I Padovec: Mazurka i 2. F.Kleynjans: Ariette

Matej je također višestruko nagrađivani učenik koji je do sada osvojio dvije druge nagrade na hrvatskom regionalnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa i srebrno priznanje na Zagreb „guitar festu“. Matej je predstavljao školu i grad na brojnim koncertima  u školi i izvan nje. Već nekoliko puta bio je gost na koncertu klape Mendule, nastupio je na velikoj pozornici na festivalu “U zagrljaju pjesme, kamena i mora“ kao pred izvođač velikom Vlatku Stefanovskom.

Gosti i Lionsi su zajedno uživali u tridesetak maštovitih likovnih radova na temu „Suosjećanje”.

Naši dragi učenici, koji su nam otvorili vrata u svoj kreativni svijet, dolaze iz 12 škola:

 • Pazinski kolegij: Bubalo Marija (2.raz), Čehić Tereza (1.raz);
 • Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula: Galešić Mia (2. raz), Starčić David (3.raz);
 • GSŠJD Pazin: Sluganović Ivana (2.raz), Štefanac Marin (2.raz);
 • Srednja škola Mate Balote Poreč: Laković Gabriel (4.raz), Marjakaj Veronika (3.raz), Perin Alex (4.raz)
 • OŠ Šijana Pula: Blašković Karla (8 raz.);
 • OŠ Jure Filipovića Barban: Butković Avantasia (8. raz), Batel Petra (6.raz), Bulić Karlo (6 raz), Glavinić Anastasia (5. raz), Koroman Lena (6. raz), Mavrić Tia (6. raz), Milevoj Paola (6. raz), Ojurović Noemi (6. raz), Šverko Nea (5. raz)
 • OŠ Finida i ujedno Umjetnička škola Poreč: Deliđorđević Danila (5. raz i 2. raz. Plesne škole);
 • Talijanska osnovna škola – Scuola elementare Italiana „B. Parentin“ Poreč: Eliseeva Arina (6 raz), Radin Franco Suarez (6. raz), Marijanović Lea (8.raz), Terzić Bernarda (8 raz) , Zolota Asja (8. raz);
 • OŠ Tar-Vabriga: Pavković Tena (7. raz), Vasiljević Eva (7. raz), Đukić Marija (8. raz)
 • OŠ Rivarela Novigrad: Bogojević Natali (8 raz), Božić Nora (8 raz), Burić Nina (8 raz);
 • OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji: Bosnić Isa (6 raz), Glavić Arian (6 raz), Peran Lucija (6 raz), Turković Natali (6 raz).

 

Ovom prigodom je Predsjednik Lions Cluba Poreč Boris Jugovac zahvalio prije svega učenicima na maštovitim radovima, zatim svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji cijelog projekta: članovima Galije i  Likovnoj udruzi Poreč na ustupanju galerije, svim nastavnicima, ravnateljima i ostalim djelatnicima škola, kao i roditeljima na dobroj suradnji. Predsjednik se posebno zahvalio članici Lions Kluba Poreč, Snježani Gutbier-Vidović na organizaciji i sprovođenju ovog vrijednog projekta.

Nakon održanog uvodnog govora, Predsjednik je uručio nagrade i zahvalnice sljedećim učenicima:

Kategorija (učenici srednjih škola i osmaši):

 1. Nagrada (150,00 €) – Laković Gabriel, 4.razred Srednja škole Mate Balota Poreč,
 2. Nagrada (100,00 €) –Marjakaj Veronika, 3.razred, Srednja škola Mate Balota Poreč
 3. Nagrada (70,00 €) – Sluganović Ivana, 2.razred Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila Pazin

Kategorija (učenici 5. do 7. razreda):
3 Nagrade ( u vrijednosti od 30,00 €) dodijeljene su:

  1. Vasiljević Eva, 7.b razred OŠ Tar-Vabriga,
  2. Peran Lucija, 6. razred. OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji,
  3. Pavković Tena, 7. razred OŠ Tar-Vabriga

 

Nakon službenog dijela programa gosti su se poslužili delicijama koje su vrijedni Lionsi za njih pripremili.

Izložba je otvorena do 21.04. svaki dan od 14:00 – 18:00 sati. 

U toku izložbe Lionsi su pripremili i specijalni program:

 Tako je u utorak, 18.04 u 18 sati Vice guverner Lions Distrikta Hrvatske, odvjetnik Milorad Stanić održao zanimljivo predavanje o slavnoj ekspediciji “Quarneroli” na Arktiku. Tokom te mukotrpne, dvoipogodišnje ekspedicije, nadljudskim naporima je otkriveno posljednje kopno na Zemlji – arhipelag od 191 otoka, koji je dobio naziv “Franz Joseph Land”. Za prisutne sugrađane je bilo jako zanimljivo da su polovinu posade činili mornari iz današnje Hrvatske i da su svi preživjeli. Predsjednik Lionsa, Boris Jugovac se na kraju predavanja srdačno zahvalio Vice guverneru i izrazio želju da se u dogledno vrijeme ovo predavanje ponovi u Poreču, kako bi i drugi sugrađani dobili mogućnost upoznati ovaj značajni dio Hrvatske povijesti.

 

Za Lions Klub Poreč

Snježana Gutbier-Vidović

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email