VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U kinu ovaj tjedan…

idemo-u-kino
03.04.2024. 09:48; ; Početna / Novosti / U kinu ovaj tjedan…

petak, 5. 4. i subota, 6. 4. u 18.00

DJEČAK I ČAPLJA
izvorno ime: Kimitachi wa Dō Ikiru ka
režija: Hayao Miyazaki
uloge: Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki, Takuya Kimura
žanr: animirani, fantastika, drama
trajanje: 124 minute

Nakon što izgubi majku u ratu, dječak Mahito seli na obiteljsko imanje u provinciju. Tamo ga niz tajanstvenih događaja vodi do drevnoga tornja, u kojem obitava nestašna siva čaplja. Mahito će slijediti čaplju u fantastičan svijet na razmeđi života i smrti, upuštajući se u epsku avanturu na kojoj će naučiti ponešto o svijetu i samome sebi.

Dječak i čaplja navodno je posljednji film velikog japanskog animatora Hayaa Miyazakija, suosnvača glasovitog Studija Ghibli i autora klasika kao što su Princeza Mononoke (1997) i Avanture male Chihiro (2001), koji mu je donio Zlatnog medvjeda u Berlinu i Oscara za najbolji animirani film. Kritika je Dječaka i čaplju proglasila vrhuncem Miyazakijeve karijere, posebno hvaleći prepletanje priče o odrastanju i fantastike s maštovitom animacijom. Film je također osvojio Oscara u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog ostvarenja.

 

petak, 5. 4. i subota, 6. 4. u 20.15

THE HOLDOVERS
izvorno ime: The Holdovers
režija: Alexander Payne
uloge: Paul Giamatti, Da’Vine, Joy Randolph, Dominic Sessa, Tate Donovan, Carrie Preston, Gillian Vigman, Oscar Wahlberg, Michael Provost
žanr: komedija, drama
trajanje: 133 minute

Radnja prati drskog profesora (Paul Giamatti) u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – oštećenim, pametnim izazivačem problema (debitant Dominic Sessa) i s glavnom kuharicom škole, koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu (Da’Vine Joy Randolph).

The Holdovers su se našli na popisima najboljih prošlogodišnjih filmova, glumica Da’Vine Joy Randolph osvojila je Oscara za sporednu ulogu školske kuharice, a film se za Oscara natjecao i u kategorijama najboljeg filma, originalnog scenarija, glavnog glumca (Paul Giamatti) i montaže.

 

Print Friendly, PDF & Email