NEWS

U Istru stigli prvi predstavnici američkog udruženja Virtuoso koje okuplja više od tisuću turističkih agencija specijaliziranih za luksuzna i iskustvena putovanja

Jesen-u-Istri_TZIZ-JulienDuval
foto: Julien Duval
03.10.2021. 11:26; ; Početna / Gospodarstvo / U Istru stigli prvi predstavnici američkog udruženja Virtuoso koje okuplja više od tisuću turističkih agencija specijaliziranih za luksuzna i iskustvena putovanja

Netom što je Turistička zajednica Istarske županije postala partner mreže Virtuoso prvi su njezini predstavnici pristigli u Istru! Virtuoso okuplja više od tisuću međunarodnih turističkih agencija specijaliziranih za luksuzna i iskustvena putovanja, a Istra je kao „Virtuoso preferred partner“ pristupila i prodajnom sastavu ove platforme utjecajnih savjetnika za putovanja.

S ciljem da se Istra pozicionira kao željena destinacija unutar Virtuosove mreže i potakne prodaja, organiziran je posjet za prve dvije grupe putničkih agenata specijaliziranih za turistička putovanja. U mjesecu rujnu naš je poluotok istraživala grupa od osam savjetnika iz Sjedinjenih Država, a već drugi posjet predstavnika s američkog, ali i njemačkog tržišta, iz devet eminentnih agencija, uslijedit će  tijekom listopada.

Posjet Virtuosovih agenata Istri organizirao je Calvados Club, vodeća tvrtka u segmentu luksuznog i iskustvenog turizma u Hrvatskoj, uz potporu Turističke zajednice Istarske županije, s namjerom da se pobliže upoznaju s ponudom poluotoka kako bi svoja iskustva mogli prenijeti svojim kolegama i klijentima. Upravo zbog ovakvog truda, rada i entuzijazma Hrvatska se u posljednjih nekoliko godina profilirala kao izuzetno zanimljiva destinacija na svjetskoj karti luksuznog turizma te je uvrštena među pet najboljih odredišta izabranih od ove prestižne organizacije.

Virtuoso® je vodeća asocijacija u segmentu luksuznih putovanja s više od 22 tisuće savjetnika u preko 50 zemalja u kojoj je moguće ostvariti članstvo isključivo na poziv i uz preporuku barem tri člana.

Osnovni cilj ove mreže je ponuditi detaljno isplanirana i nezaboravna putovanja. Osim nagrađivanog časopisa Virtuoso Life, Virtuoso stvara marketinške platforme svjetske klase, poput tematskih kataloga putovanja, marketinga putem e-maila i izravne pošte, koje partnerima dobavljačima i turističkim zajednicama pružaju mogućnost pristupa mreži savjetnika za putovanja njihove baze klijenata luksuznih putovanja. Godišnja prodaja mjeri se u rasponu od 25 do 30 milijardi dolara što Virtuoso čini moćnom snagom u industriji luksuznih putovanja.

Članstvom u ovoj ekskluzivnoj grupaciji Istra je potvrdila da ima visokokvalitetne usluge i doživljaje koje može ponuditi gostima visoke platežne moći, a realizacija ovakvog partnerstva dio je mnogobrojnih aktivnosti koje Turistička zajednica provodi prezentirajući ono najbolje što Istra ima, od vrhunske smještajne i gourmet ponude do široke palete atrakcija, aktivnosti i doživljaja.

Print Friendly, PDF & Email