NEWS
LUTRIJA T

U Istri sve učestalije prevare s ugovorima za mobitele i digitalne televizije

26.08.2015. 13:12; ; Početna / Crna kronika / U Istri sve učestalije prevare s ugovorima za mobitele i digitalne televizije

Umaška i pulska policija su zbog prijevara prilikom sklapanja pretplatničkih ugovora za mobitele, digitalne televizije i drugo kazneno prijavila četvoricu mladića koji su prevarili ukupno devet osoba.

Umaška je policija, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 22-godišnjakom i 29-godišnjakom, utvrdila sumnju da su počinili pet kaznena djela prijevara i poticanje.

Naime, 22-godišnjaka se sumnjiči da je na poticaj 29-godišnjaka, u razdoblju od 9. do 17. siječnja 2014. godine u Umagu, prilikom sklapanja pretplatničkih ugovora za mobitele, prevario pet muškaraca u dobi od 19 do 27 godina.

Prevario ih je tako što ih je zamolio da za novčanu naknadu od nekoliko stotina kuna, odu s njim u poslovnicu jednog teleoperatera i sklope na svoje ime pretplatnički ugovor za mobitel, za koji je naveo da će ga poništi njegov prijatelj.

Pulska je policija za četiri prijevare sumnjiči 26-godišnjaka i 28-godišnjaka koji su u razdoblju od 8. svibnja 2014. godine do 21. siječnja 2015. godine, prevarili četvoricu muškaraca u dobi od 51 do 74 godine tako sto su im obećali da će im dati više stotina kuna ako potpišu pretplatničke ugovore za kupnju mobitela, digitalnog televizora, a da će oni redovito otplaćivati rate.

Nakon što su oštećeni potpisali ugovore, osumnjičeni su se s mobitelima udaljili, dok su oštećenima počele stizati rate na naplatu, čime su oštećeni za više desetaka tisuća kuna, navodi policija.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email