NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Istri 1576 registriranih boćara

13.04.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / U Istri 1576 registriranih boćara

Istra ove godine ima 1576 registriranih boćara, odnosno 65 više nego prošle godine, te 103 boćarska kluba odnosno dva više nego lani – iznio je podatke po završetku ovogodišnje registracije igrača i klubova tajnik Feručo Pilat na sjednici IO-a IBS-a. Prvi puta je ove godine registrirano 90 novih boćara, dok su mogućnost promjene sredine u prijelaznom roku iskoristila 124 igrača, što je najviše u povijesti. Registrirana su i nova četiri kluba, »Ćićarija«, »Lanišće«, »Eržišće« i »Pazin«, ali su nažalost svoju aktivnost u mirovanje stavila dva kluba, porečka »Burela« i pulska »Olimpija« od kojih je potonji dosadašnji državni drugoligaš. Tako će Istarska županija u tako visokom rangu natjecanja ove godine imati samo jedan klub, »Istru aluminij« iz Ročkog Polja. Od boćarskih središta najviše igrača (362) i klubova (23) ima Poreč, a najmanje (158, 10) Rovinj.

O sudačkim aktivnostima govorio je Denis Peršić, povjerenik za delegiranje sudaca koji je iznio da Istra danas ima 59 aktivnih sudaca, ali među njima svega desetorica nisu aktivni igrači, što prigodom delegiranja predstavlja poteškoću zbog potrebe usklađivanja njihovih sudačkih i igračkih obveza. U protekla dva i pol mjeseca održan je seminar za suce A-liste kojem je pristupilo 14 sudaca; instruktaža i ispit za nove boćarske suce kojem je pristupilo deset, a uspješno položilo osam sudaca, te instruktaža za suce koji će suditi u istarskim ligama kojoj je pristupilo 40 sudaca.

Tajnik Pilat izvijestio o održanom proljetnom dijelu IBOL-a koje je potaklo na raspravu o sve većem problemu rada s mladima i općenito nedostatka mladih boćara u Istri na čijem će se animiranju u narednom periodu morati ozbiljno poraditi.

K.K., Glas Istre 13.04.2006

Print Friendly, PDF & Email