NEWS

U Istarskoj sabornici održan je svečani koncert povodom 40. obljetnice mješovitog pjevačkog zbora Joakim Rakovac iz Poreča

1204094.
14.04.2019. 18:36; ; Početna / Kultura / U Istarskoj sabornici održan je svečani koncert povodom 40. obljetnice mješovitog pjevačkog zbora Joakim Rakovac iz Poreča

Prošlog petka, 12. travnja u Istarskoj  sabornici, povodom proslave 40 godina uspješnog djelovanja održan je koncert Mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“  iz Poreča. Proslava četrdesete obljetnice Zbora započela je već u ožujku  gostovanjem u Izoli /Slovenija, te se nastavila koncertom u Sabornici, a proslava se nastavlja nizom događaja tijekom cijele godine do centralne proslave, koja će se održati u studenom, kad će se na velikom koncertu  objaviti i promovirati  Monografija mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“ Poreč.

Učesnici koncerta u petak,12. travnja bili su zbor slavljenik te njegovi gosti:  Mješoviti pjevački zbor „Mosaico“ Zajednice Talijana Poreč;  Mješoviti pjevački zbor „Arpa“ Zajednice Talijana Višnjan; Mješoviti pjevački zbor „San Martino“ Zajednice Talijana Tar; Ženski zbor „Mendule“ Vrsar;  Moški pevski zbor „Delfin“ iz Izole/Slovenija i pjesnikinja Vesna Cvek, koja je pročitala vlastite  stihove sa naslovom „Ča se je dogodilo?“.

Koncert je uz pozdravnu riječ  otvorila ravnateljica Pučkog Otvorenog Učilišta  Poreč, Snježna Radetić, koja je uz svoje prenijela i čestitke  gradonačelnika Grada Poreča . Predsjednik zbora „Joakim Rakovac“ Rudi Poropat , koji je ujedno i član zbora od samog početka, pozdravio je skup i osvrnuo  se na 40 godišnji rad zbora.                         

Prekrasna dvorana Istarske Sabornice  bila je dupkom ispunjena  ljubiteljima zborskog pjevanja. Na kraju koncerta svi su dirigenti  primili zahvalnice i poklon za sudjelovanje na koncertu , ali i gosti su zboru slavljeniku tom prigodom uručili darove uz čestitke za obljetnicu. Čestitke i buket cvijeća primila je i dirigentica Đeni Dekleva-Radaković  za nesebičan rad i brigu o  zboru „Joakim Rakovac“.  Cjelovečernji program vodila je Suzana Rupenović.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email