NEWS
VALFRESCO sredina

U gradskoj vijećnici Grada Poreča upriličen prijem za jubilarne darivatelje u povodu Dana darivatelja krvi

Svi darivatelji
28.10.2022. 13:20; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U gradskoj vijećnici Grada Poreča upriličen prijem za jubilarne darivatelje u povodu Dana darivatelja krvi

Povodom Dana darivatelja krvi u maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča-Parenzo.
Tom je prilikom gradonačelnik Loris Peršurić dodijelio prigodne zahvalnice darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč – za 75 darivanja zahvalnice su dobili Valter Matošević i Ivan Mezga, za 50 darivanja Petar Juić, Radovan Paljić, Nikola Radić i Almir Tvrtković, dok je za 35 darivanja zahvalnica uručena Veri Kosić.

-Gesta davanja krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti – dati dio sebe, tvar koju je nemoguće proizvesti i koja je nezamjenjiva. Drago mi je što vam u ime građana Poreča i svoje osobno mogu uručiti zahvalnicu za ovo što činite, rekao je gradonačelnik i pohvalio rad Gradskog društva Crveni križ Poreč koje i organizira akcije prikupljanja krvi.

Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Poreč, Igor Ostojić, posebno je istaknuo važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi. Rekao je kako GDCK ostvaruje plan darivanja, te istaknuo kako su u protekle tri akcije imali 24 prvodarivatelja, od čega su više od pola bile žene.

-Vi ste naše bogatstvo, krv je treba svakom pacijentu, a treba reći da se jednom dozom mogu spasiti i do tri života, naravno odgovarajuće krvne grupe, rekao je Ostojić. 

Ove je godine GDCK Poreč dosad organiziralo 13 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a u planu ih je još dvije do kraja godine. Na do sad provedene akcije u ovoj godini odazvalo se 798 osoba, te je prikupljeno 744 doza, dok je prvodavaoca ove godine bilo 42 .

Dodjela zahvalnica održana je danas, kada je odgovaralo jubilarcima, umjesto 25. listopada na sam Dan darivatelja,  a zahvalnice će se naknadno uručiti i onima koji danas nisu bili prisutni svečanosti u maloj vijećnici Grada.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna