NEWS
Ljekarna

U GRADSKOJ KNJIŽNICI PREDSTAVLJENA 21. POZICA

GO03477184
10.11.2017. 09:31; ; Početna / Kultura / U GRADSKOJ KNJIŽNICI PREDSTAVLJENA 21. POZICA

U Gradskoj knjižnici Poreč predstavljena je jučer 21. PoZiCa – zbirka literarnih i likovnih uradaka učenika osnovnih i srednjih škola Poreča, Zaboka i Crikvenice. Zbirka je nastala kao odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika u protekloj školskoj godini, a već više od dva desetljeća ona je simbol prijateljstva triju gradova te jedinstveni primjer dobre suradnje koja otvara nove svjetonazore mladim literatima i autorima likovnih radova.

Pred brojnim okupljenim roditeljima, prijateljima, profesorima, mentorima i ravnateljima škole svoje su radove čitali učenici koji su pohvaljeni na natječaju Nagrada Laurus nobilis 2017. – Katarina Knežević za rad “Tragom svjetlosti”, Dora Hrelja za rad “Mokre zavjese i polica za knjige” te Kimberly Mirka Kolar za rad “Snovi izgubljenog igrača”. Pohvaljena su tom prigodom još dva učenika koji nisu bila na promociju a to su Nina Klaić za rad “U novi život” i Antonio Jukić za tekst “Nostalgia d’estate”.

Nagrađeni učenici na natječaju Laurus nobilis 2017. su Roberta Radman za rad “Moram podnijeti dvije, tri gusjenice ako želim upoznati leptire” u kategoriji osnovnih škola na hrvatskom jeziku, potom Benjamin Terzić za tekst “Magico autunno” u kategoriji osnovnih škola na talijanskom jeziku te Adrian Zbašnik za “Izmjenjivi kontrast” u kategoriji srednjih škola na hrvatskom jeziku.

Promociji PoZiCe prisustvovali su i đaci čiji su likovni radovi uvršteni u zbirku – Leonardo Mikerević, Doris Grubica i Santi Brajković. Uz njih u zbirci su i likovna ostvarenja Karle Lazarić, Morena Juriševića, Serene Tumiati i Nike Mažar. Svečanost su obogatili glazbeni nastupi učenica Srednje škole Mate Balote Pauline Vidović iz 2. razreda ekonomskog smjera koja je svirala na violini te Jana Opačić na gitari, polaznica 3. razreda opće gimnazije. Uz njih valja spomenuti i polaznice SŠ Mate Balote Valentinu Beg i Matea Antolovića, koji su publiku kao voditelji kroz program proveli na hrvatskom standardnom jeziku, talijanskom i čakavskom narječju hrvatskog jezika.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email