NEWS

U dvorani Žatika otvoren drugi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh

Sajam u dvorani Žatika
21.09.2022. 22:01; ; Početna / Gospodarstvo / U dvorani Žatika otvoren drugi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh

U porečkoj dvorani Žatika danas je otvoren trodnevni međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh, koji se u organizaciji porečke tvrtke Studio 053 drugi put održava u Poreču.

Sajam je osmišljen kao platforma za umrežavanje proizvođača, pružatelja usluga i kupaca u području graditeljstva, ali i kao medij za razmjenu znanja kroz njegov stručno-edukacijski program.  Zbog velikog interesa i odličnih povratnih informacija nakon prvog održanog sajma, organizatori su odlučili nastaviti sa održavanjem nakon dvogodišnje pauze.

Svoje proizvode i usluge na sajmu predstavlja 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Austrije, a uz dvjestotinjak poznatih svjetskih brendova, naglasak sajamske ponude je na novim tehnologijama, uslugama i trendovima u graditeljstvu. Tako se na sajmu mogu razgledati građevinski materijal i uređaji većih gabarita; namještaj, instalacije, rasvjeta, dok su ispred Žatike izloženi i veliki građevinski strojevi.

Na svečanom otvorenju direktorica sajma Ivana Štiković zahvalila se svim suradnicima i izlagačima te pokroviteljima, Gradu Poreču-Parenzo, Istarskoj županiji, nacionalnoj i županijskoj Gospodarskoj i Obrtničkoj komori, te turističkim zajednicama Istarske županije i Grada Poreča, te izrazila nadu da sajam osim puno poslovnih kontakata bude i izvor za daljnje kontakte i druženje istim povodom i dogodine. Čestitke je uputio i predsjednik županijske Obrtničke komore Robert Momić, dok je predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić naglasila kako su ovakvi sajmovi generatori razvoja koji potiču struku na prepoznavanje novih trendova. Dodala je kako su sa strukovnim komorama arhitekata i građevinara uspjeli organizirati izuzetno bogat  konferencijski i edukativni program stručnih predavanja koji se boduju sa svim bodovima potrebnim za dobivanje i obnavljanje strukovnih certifikata. Dodala kako je sajam ovakve kvalitete zanimljiv svima od proizvođača, građevinara, stručnjaka i krajnjih korisnika.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što se nakon velikih sportskih i velike sajamske manifestacije vraćaju u grad, PromoArh je sigurno jedna od njih, a uz već etablirane Vinistru, Promohotel, na redu su još i Crofish i Sportfest.  – Pozivam sve da nam se pridruže ima puno dobrih predavanja, svaki sajam je specifičan, meni je ovaj poseban zbog struke, te želim svima puno poslovnih uspjeha, poručio je Peršurić.

Župan Boris Miletić, u svom se govoru osvrnuo na održivost i identitet, te istaknuo kako je velika uloga od arhitekture do graditeljstva, razmišljati o održivosti i korištenju energije prirodnih resursa. S druge strane, istaknuo je, Istra je privlačna za izgradnju, jer ljudi ovdje vole doći i živjeti, ali pritom treba voditi računa da nove građevine budu u skladu s našim habitatom, poručio je župan.

Nakon svečanosti otvaranja svi su se sudionici uputili u obilazak sajma.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email