NEWS

U dvorani Žatika otvoren 38. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel

obilazak sajma2
22.02.2023. 22:43; ; Početna / Gospodarstvo / U dvorani Žatika otvoren 38. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel

U porečkoj dvorani Žatika danas je otvoren četverodnevni međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel, koji se u organizaciji porečke tvrtke Studio 053, već 38. put održava u Poreču. Sajam već tradicionalno pred turističku sezonu okuplja profesionalce iz turističkog i ugostiteljskog sektora.

Na svečanom otvorenju direktorica sajma Ivana Štiković zahvalila se svim suradnicima i izlagačima, te pokroviteljima. – Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotel-a posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje, rekla je Štiković.

Čestitke je uputio i potpredsjednik županijske Obrtničke komore Andi Vitasović, dok je predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić naglasila kako su ovakvi sajmovi generatori razvoja koji potiču struku na prepoznavanje novih trendova. – To je vrlo važno kako zbog vlastite promocije i kvalitete tako i zbog kontakata sa svim klijentima, potrošačima i budućim kontaktima, a isto tako i za susrete sa svima onima koji dolaze kao izlagači i posjetitelji u Istru. Jer, ljepše je i lakše raditi na svom kućnom pragu, rekla je Jaklin Majetić.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što je Promohotel, kao međunarodni sajam, već gotovo četiri desetljeća, utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati druge velike sajmove. Promohotel, je kako je doado već vjesnik proljeća i najava za turističku sezonu. – I ovim se putem zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojne novitete i brendove u naš grad, rekao je gradonačelnik.

Župan Boris Miletić, u svom se govoru osvrnuo na održivost i identitet. – Istra je  prošle godine bila šampion turizma, jedina hrvatska regija koja je oborila 2019. godinu, ali mislim da je došlo vrijeme da razgovaramo o benefitima turizma, a ne samo o brojanju noćenja, to je bitna statistika, ali je puno bitnije naše zadovoljno stanovništvo, pa tako i zadovoljno gospodarstvo. Mislimo da smo brojke po pitanju kvantitete dosegnuli, sada treba raditi na kvaliteti, što pruža uvid u nove trendove. Jer svijet se mijenja, pa tako i turizam i ako želimo biti održivi i uspješni, te trendove trebamo pratiti, a ovo je upravo pravo mjesto za vidjeti koje su to novine, poručio je župan.

Nakon svečanosti otvaranja svi su se sudionici uputili u obilazak sajma.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, iako su predstavljeni proizvodi zanimljivi i vrlo korisni i za širu potrošnju. Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asortimana – hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i sitnog inventara, prehrane, slastica i pića, projektiranja profesionalnih kuhinja i bijele tehnike, namještaja na bazi drva kao osnovne sirovine, dizajnerskog namještaja i dekorativnih proizvoda za uređenje interijera i eksterijera, vrhunske inovativne vanjske kuhinje od betona, tekstila za opremanje hotela, vila i apartmana, profesionalne opreme za čišćenje i praonice rublja, sustava za filtraciju vode, higijenskih proizvoda, podnih obloga i obloga od egzotičnog drva, parking sustava i punjača za električna vozila, pa sve do informatičke opreme i softver-a za hotele, restorane i kafiće.

Uz široki spektar ponude izlagačkog dijela za vrijeme sajma održavaju se i stručna događanja s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u vidu predavanja i radionica. Sudjelovanje na istima besplatno je za sve zainteresirane uz prethodnu registraciju radi pravovremene rezervacije mjesta. Detaljni program stručnih događanja kao i link za registraciju može se pronaći na službenim stranicama sajma: www.promohotel.hr.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu prijavu putem linka na www.promohotel.hr

 

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 22.2.2023. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 23.2.2023. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 24.2.2023. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 25.2.2023. / 10:00 – 17:00 sati

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email