NEWS
valfresco

U Domu za starije osobe Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka

IMG_8084
04.02.2019. 17:35; Učitavanja: 501; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Domu za starije osobe Poreč proslavljena 11. godišnjica poludnevnog boravka

Korisnici poludnevnog boravka Doma za starije i nemoćne osobe Poreč okupili su se danas kako bi obilježili 11. godišnjicu njegovog rada. Točno 4. veljače 2008. godine prva su četiri korisnika počela koristiti usluge poludnevnog boravka, a u proteklih jedanaest godina sveukupno 130 najstarijih stanovnika Poreča koristilo je ove usluge.

Poludnevni boravak za starije osobe organizira se u prostorima Doma s kapacitetom za 20 korisnika a obuhvaća usluge prehrane, opće i medicinske njege, radno-okupacijske aktivnosti i medicinsku rekreaciju te prijevoz korisnika. Tijekom prošle godine program je koristilo 20 korisnika mjesečno.

Cijena poludnevnog boravka iznosi 2.500 kuna, a za korištenje usluge Grad Poreč sufinancira u iznosu od 50 posto. Osim ugodnog druženja, brojnih radionica i kvalitetne brige, ravnateljica Doma Tihana Mikulčić zahvalila se svim djelatnicima, volonterima te svim dugogodišnjim  korisnicima i njihovim obiteljima. – Ovaj program našim sugrađanima omogućava što duži boravak u vlastitom domu, uz osiguranje sve potrebne skrbi, a kad za to dođe vrijeme prelazak na stalni smještaj puno je lakši i bez trauma jer su korisnici dio velike obitelji Doma., rekla je Mikulčić.

U ime Grada i gradonačelnika prisutnima je pročelnica UO za društvene djelatnosti Vesna Kordić istaknula da je Grad od samog početka financijski podržava projekt te da će tako i nastaviti. Uz Kordić, proslavi su se pridružile i zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici – Zdravi Grad Poreč Nataša Basanić Ćuš, ujedno i članica Upravnog vijeća doma, a bio je tu i predsjednik Upravnog vijeća Franc Dobrilović i članica Laura Krizmanić.

Današnji program uveličala je i Marija Sošić, koja je pročitala stri svoje  pjesme i Baredinesauri uz čiju su glazbu korisnici i zaplesali. Slavljeničku tortu su zajednički prerezale Isolda Civadelić, korisnica s najdužim stažem u poludnevnom boravku i Anđela Radolović, najstarija korisnica. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S