U Domu za starije održana radionica zdrave prehrane

20220620_124818 (002)
20.06.2022. 18:24; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Domu za starije održana radionica zdrave prehrane

U Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču održana je danas radionica zdrave prehrane za korisnike. Radionicu su vodile liječnica Olga Dabović Rac i nutricionistica Jovanka Katić.

Kako je istaknula ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar, nastavak je to dugogodišnje suradnje porečkog Doma i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na poboljšanju kvalitete prehrane u Domu. Ova suradnja, uz kontrolu jelovnika Doma, obuhvaća i edukaciju korisnika te edukaciju kuhinjskog osoblja kako bi se u što većoj mjeri zadovoljile potrebe korisnika za prehranom koja je primjerena njihovoj dobi i zdravstvenom stanju.

Na radionici je bilo riječi o faktorima koji pozitivno utječu na zdravlje kao što su tjelesna aktivnost, kretanje, nepušenje, društveni kontakti i pravilna prehrana.

Korisnici su u razgovoru naveli da uglavnom poznaju načela zdrave prehrane ali da je uvijek dobro ponovno čuti savjete liječnika i nutricionista na ovu temu. Uz kvalitetnu prehranu i svakodnevnu tjelovježbu koja je za njih organizirana u Domu, posebno su im dragi razgovori i druženja sa članovima obitelji, poznanicima i korisnicima koji pozitivno utječu na njihovo zdravlje.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna