NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč obilježen blagdan Sv. Maura

Sv. Mauro1
21.11.2023. 14:10; ; Početna / Kultura / U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč obilježen blagdan Sv. Maura

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč prigodno je danas na literarnoj grupi obilježen blagdan svetog Maura, zaštitnika grada Poreča i prvog poznatog biskupa Porečke biskupije.

Literarnu grupu vodi volonterka Dragica Šuran koja je uvodno govorila o životu svetog Maura, o  Poreču i njegovim povijesnim spomenicima.

Korisnici Doma uključili su se pričama i sjećanjima na proslavu blagdana svetog Maura te crticama iz svojih života vezanih uz običaje obilježavanja ovog blagdana. Posebno su se osvrnuli na duhovnu dimenziju svete mise i procesije gradom, nastojanja da razumijemo potrebe svojih bližnjih kao i ljudi s kojima dijelimo svoje vrijeme i svoje živote.

Ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar zahvalila je najaktivnijoj volonterki Doma Dragici Šuran na brojnim volonterskim satima koje je poklonila korisnicima Doma. Vezano uz obilježavanje blagdana svetog Maura u našem gradu, izvijestila je korisnike kako je Nagrada svetog Maura ove godine pripala gospodinu Marjanu Vukušiću, čemu su se korisnici obradovali, posebno oni koji ga poznaju kao vrijednog i ugodnog nastavnika matematike, fizike i kemije.

Druženje je nastavljeno uz razgovor dosjećanja, kavu i domaće kroštule, a korisnici su izrazili zadovoljstvo što su i na ovaj način uključeni u događanja u svojoj zajednici.

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email