NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

U Domu za starije gostovala pjesnikinja Marija Ribarić

Marija Ribarić4
01.08.2023. 14:09; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Domu za starije gostovala pjesnikinja Marija Ribarić

U Domu za starije i nemoćne osobe u Poreču zaključen je danas ciklus „Neispričanih priča“ gostovanjem Marije Ribarić, pjesnikinje iz Buzeta. Pjesnikinja „domaće besede“ i „glasa iz srca“ osvojila je korisnike svojom poezijom i toplom neposrednošću, prizivajući u njihova sjećanja stare običaje i izražajno dočaravajući dijalekt svoga kraja.

Upoznajući korisnike sa svojom zbirkom „Zubalj va srcu“, pjesnikinja je poetskim jezikom progovorila o rodnom Semiću, sjećanjima iz djetinjstva ali i „čudnim“ modernim običajima, o svojoj noni, o svojim velikim i žarkim dobrim željama za sve ljude. Marija je izvrsnom vokalnom izvedbom skupa s korisnicima zaokružila susret uz njima drage pjesme, „Oj Tonina“ i popularnu „La mula de Parenzo“.

Današnji susret u Domu završen je razmjenom darova – Marija je korisnicima donijela zdrave kekse i proizvode svoje tekstilne tvrtke „Marytess“, a ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar uručila joj je buket cvijeća iz radno-okupacijske radionice Doma koji su izradili sami korisnici. 

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email