NEWS

U Dolinki velika šteta, izgorilo nekoliko automobila: požar uz pomoć kanadera stavljen pod kontrolu

Izgorilo_auto_Dolinka
09.07.2022. 17:49; ; Početna / Crna kronika / U Dolinki velika šteta, izgorilo nekoliko automobila: požar uz pomoć kanadera stavljen pod kontrolu

Požar koji je izbio danas oko podneva na području predgrađa Pule gasi oko 70 vatrogasaca s Vatrogasnog područja Pule: JVP-ovi Pula, Rovinj i Pazin kao i sva dobrovoljna društva s područja, a u gašenje su se uključila i tri Canadaira.

Požar se brzo proširio nošen jakom burom među vegetaciju između objekata, a ono što je važno naglasiti da nije izgorio niti jedan stambeni objekt već nekoliko pomoćnih“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Dodao je kako je požar pod kontrolom te da u požaru nitko nije ozlijeđen. „Za sada je izgorjelo oko 30 ha raslinja. Vjetar je oslabio, vatrogasci situaciju imaju pod kontrolom te nema mjesta panici već se očekuje skorašnja lokalizacija požara“, dodao je Kozlevac. 

Izgorjele su kuće između Vintijana i Dolinke. U gašenju požara pomagali i lokalni stanovnici koji su se borili za svoje kuće i imovine. Srećom nema ljudskih žrtava, a razmjeri štete će se tek utvrditi. Obranjeni su svi stambeni objekti, ima nešto štete na gospodarskim objektima kao i priručnim objektima koji su u vrtovima i na njivama.

Požar je zahvatio trafostanicu na Valdebeku te zbog toga nije bilo struje na velikom djelu Pule: Vidikovac, Veruda porat, Marsovo polje, Valmade, Vinkuran, Banjole i okoliica.

Požar je krenuo od Premanturske i krenuo prema Dolinki. U pomoć su odmah reagirali kanaderi te ih je sveukupno tri gasilo požar.

Promet i kružni tokovi su bili zakrčeni automobilima, nije se moglo prolaziti zaobilaznicom. Nakon nekog vremena u to je priskočila policija te uspješno regulirala promet.

Regional express: (Hana Radolović/ foto: Elvis Malagić)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email