Ljeto u Funtani

U crkvi Sv. Martina u Taru koncert klasične glazbe u četvrtak, 25. kolovoza

Crkva-Sv.Martina-Koncert2
23.08.2016. 13:26; ; Početna / Kultura / U crkvi Sv. Martina u Taru koncert klasične glazbe u četvrtak, 25. kolovoza

U sklopu ciklusa “koncerti klasične glazbe u crkvi Sv. Martina u Taru će se ovog četvrta održati koncert Mirne Marković (sopran) i Ivana Vihora Krsnik Čohar (klavir) s početkom u 21 sat.

 

MIRNA MARKOVIĆ, rođena je u Puli 18.1.1997. godine.

Osnovno glazbeno obrazovanje započela je kao harmonikašica u klasi prof. Ane Šterpin Zagoranski, a završila u klasi prof. Tamare Ignjatović. Nakon završene osnovne glazbene škole, upisuje srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, smjer solo pjevanje u klasi prof. Ingrid Haller. Zbog iznimnog talenta šestogodišnji program za učenike solo pjevanja završila je u četiri godine.

Pohađala je brojne seminare kao i privatne sate kod profesora Geharda Zelera, Claudie Visca, Rannveig Baraga-Postl te barokni seminar Aestas Musica u sklopu kojeg je nastupila kao solistica u Varaždinskom narodnom kazalištu u operi The Fairy-Queen skladatelja Henrya Purcella. Nastupila je također na mnogobrojnim koncertima i natjecanjima kao solitica ali i kao član riječkog zbora Schole Cantorum u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Austriji. Kao solistica također je nastupala s Riječkim komornim orkestrom u Charpentierovom Te Deum, a u Riječkom narodnom kazalištu Ivan pl. Zajc na premijeri Zajčevih vokaliza. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na natjecanjima u Splitu, Puli, Murskoj Soboti, Erbezzu, Opatiji i Rijeci.

Trenutno je u Beču na prestižnoj MDW akademiji u klasi profesorice Rannveig-Braga Postl.

Ivan Vihor Krsnik Čohar rođen je u Rijeci, 22.1.1997.godine.

U dobi od sest godina zapocinje svirati glasovir u klasi prof. Ane Dražul, u čijoj klasi je i maturirao 2013. godine s odličnim uspjehom u Glazbenoj skoli Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Iste godine upisuje studij na prestiznom Konzervatoriju Gaetano Donizetti u Bergamu u klasi prof.Marca Giovanettija gdje je 2016. diplomirao sa najvisim ocjenama “cum laude”. Unazad nekoliko godina istovremeno  je i student na “Accademia musicale Santa Cecilia” gdje je na odsjeku “Alto perfezionamento musicale” u klasi proslavljenog ruskog pijanista i pedagoga Maestra Konstantina Bogina. Od rujna 2015.godine također je i student jedne od najpriznatijih glazbenih akademija u  Europi “Accademia di musica Pinerolo” u klasi eminentnog profesora i pijaniste svjetskoga glasa Enrica Pacea. Od svoje devete godine usavršava se kod  eminentnih profesora kao sto su V.Ogarkov, O.Marshev,P.Gililov, J.Schmidt, E.Indjic, M.Widlund, S.Bogino, F.Casanova, E.Ciccarelli. Sa samo deset godina,  na Festivalu Musica Laguna in Chioggia ,  izvodi Bachov koncert za glasovir i orkestar u f-molu BWV 1056, sa “Orchestra Sinfonica Citta’ di Chioggia” pod ravnanjem eminentnog dirigenta  Maestra Pietra Perinija. Osvojio je mnogobrojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, a među ostalima “Rotary Classic Italia” te “Premio Lino Barbisotti” 2016.godine. Održao je brojne koncerte u Hrvatskoj,Sloveniji,Italiji,Francuskoj i Austriji. Nakon nekoliko solističkih koncerata u rodnoj kuci jednog od najvećih talijanskih skladatelja Gaetana Donizettija, kritika je za njega kazala “….visoka razina virtuoziteta, scenska pojava i jasnoća prstiju samo su neke od odlika ovog pijaniste”(Corriere della Sera).

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email