NEWS
LUTRIJA T

U četvrtak u gradskoj vijećnici radionica: Važnost usklađivanja poslovanja malih i srednjih poduzetnika s ESG ciljevima

2023-10-16_09h42_15
16.10.2023. 09:43; ; Početna / Gospodarstvo / U četvrtak u gradskoj vijećnici radionica: Važnost usklađivanja poslovanja malih i srednjih poduzetnika s ESG ciljevima

U okviru programa manifestacije Mjesec (malog) poduzetništva u Poreču, u četvrtak 19. listopada 2023. u velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo (Obala m. Tita 5) s početkom u 12.00 sati održati će se radionica Važnost usklađivanja poslovanja malih i srednjih poduzetnika sa ESG ciljevima – „Enviromental, Social and Governance“ („okolišno, društveno i korporativno upravljanje“).

Europska unija želi povećati broj društveno odgovornih poduzeća i utjecati na odgovornije poslovanje u odnosu na okoliš, društvo i samo upravljanje poduzećima. Velika poduzeća morati će izrađivati svoje izvještaje o održivosti u kojima će detaljno informirati o svom održivom poslovanju. Mali poduzetnici mogu pronaći u tome priliku za razvoj svoga poslovanja. Kako? Moći ćete saznati na predavanju. Radionicu će voditi Helga Možé, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Pula.

ESG je akronim od riječi „Enviromental, Social and Governance“ („okolišno, društveno i korporativno upravljanje“) te označava tri ključna čimbenika koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja svake tvrtke. Okolišni čimbenici vezani su uz izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na prirodni okoliš (primjerice: klimatske promjene, onečišćenje okoliša, iskorištavanje prirodnih resursa, odlaganje otpada, energetska učinkovitost).
Društveni čimbenici vezani su uz izravan ili neizravan utjecaj poslovanja na interesne skupine u pogledu univerzalnih vrijednosti (primjerice: uvjeti rada, odnosi sa zajednicom, ljudska prava, raznolikost). Upravljački čimbenici odnose se na procese, regulaciju i institucije koje utječu na upravljanje, administriranje i kontroliranje tvrtki (primjeri: politike i prakse plaća i nagrađivanja, neovisnost izbora članova uprave).

Radionica je besplatna, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na email adresu: [email protected] do srijede 18. listopada do 14.00 sati.

Print Friendly, PDF & Email