NEWS

U četvrtak i petak u porečkom kinu

idemo-u-kino
22.04.2024. 12:57; ; Početna / Obavijesti / U četvrtak i petak u porečkom kinu

četvrtak, 25. 4. i petak, 26. 4. u 19.00

MIRACULOUS FILM: PUSTOLOVINE BUBAMARE I CRNOG MAČKA

izvorno ime: Miraculous: Ladybug & Cat Noir, the Movie
režija: Jeremy Zag
uloge: Annouck Hautbois, Benjamin Bollen, Antoine Tome, Fanny Bloc, Jeanne Chartier
žanr: animirana avantura
trajanje: 105 minuta

Obdarena magičnim moćima stvaranja, Ladybug (Bubamara) mora se ujediniti sa svojom suprotnošću, Crnim mačkom, kako bi spasila Pariz dok zlikovac radi kaos u cijelom gradu. Međutim, s herojstvom se počinju preplitati emocije.

Ova uzbudljiva priča o čudesnom podrijetlu prati sramežljivu parišku tinejdžericu Marinette dok počinje godinu u novoj srednjoj školi. Na putu kući Marinette spašava mističnog starca koji joj daje čudesni dragulj, pretvarajući je u superjunakinju Ladybug (Bubamaru), obdarenu moćima stvaranja. U školi se Marinette zaljubila u Adriena, zaštićenog sina modnog dizajnera i milijunaša Gabriela Agrestea. Adriena je još jedan čudesni dragulj transformirao u superjunaka Cat Noira (Crni mačak). Nesvjesni svojih pravih identiteta, dvojac se udružuje u borbi protiv superzlikovca Hawka Motha, koji je zapravo nitko drugi do Adrienov otac, koji traži kontrolu nad čudesnim draguljima kako bi vratio svoju ženu u život. Dok Hawk Moth sije kaos i razaranje po Parizu, talenti Ladybuga i Cat Noira stavljeni su na kušnju u žestokim borbama s njegovim podanicima. Ipak, pred njima su još veće kušnje. Može li Marinette kao Bubamara smoći hrabrosti vjerovati u sebe? Hoće li ovaj zvjezdani heroj i pomoćnik postati nešto više jedno drugome kada im skinu maske?

četvrtak, 25. 4. i petak, 26. 4. u 21.00

MONKEY MAN

izvorno ime: Monkey Man
režija: Dev Patel
uloge: Dev Patel, Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Brahim Chab, Sikandar Kher, Adithi Kalkunte, Vipin Sharma, Joseph J. U. Taylor, Jino A. Samuel
žanr: akcija, triler
trajanje: 121 minuta

Nakon što se proslavio u oskarovskom filmu Milijunaš s ulice (Slumdog Millionaire, 2008.), Dev Patel, nominiran za Oscara (Lion, 2016) odlučio se režirati brutalan akcijski film osvete u stilu Johna Wicka, kojem je jedan od producenata dobitnik Oscara Jordan Peele.

Patel je u filmu utjelovio mladića poznatog samo kao Kid (Klinac), koji se svaku večer, noseći masku gorile, brutalno i krvavo bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak. Nakon mnogo godina potisnutog bijesa, Kid otkriva način da se infiltrira u enklavu zlokobne gradske elite. Dok mu trauma iz djetinjstva ključa, njegove ruke s misterioznim ožiljcima pokreću eksplozivnu osvetničku kampanju protiv ljudi koji su mu uništili život.

Print Friendly, PDF & Email