NEWS
LUTRIJA T

u Červaru održan memorijalni boćarski turnir „Lucio Pulin-Francesco Graziotto“

Otvaranje turnira
09.07.2023. 19:06; ; Početna / Sport i rekreacija / u Červaru održan memorijalni boćarski turnir „Lucio Pulin-Francesco Graziotto“

Jučer je u Červaru održan memorijalni turnir „Lucio Pulin-Francesco Graziotto“, na kojem se okupilo 8 ekipa s područja Poreštine i Kaldira.

Na samom otvaranju sudjelovali su brojni uzvanici, gosti i sudionici turnira, predsjedništvo Istarskog boćarskog saveza i Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča, te predstavnici Grada Poreča-Parenzo – zamjenik gradonačelnika Ugo Musizza i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar, kao i predstavnici Sportske zajednice grada Poreča, Mjesnog odbora Veli Maj, te Maria Pulin, supruga Lucia Pulina.

Ovime je turnirom, ujedno najbrojnijim do sada, Boćarski klub Červar proslavio 40 godina postojanja, tijekom kojih je iznjedrio brojne odlične igrače i ostvario odlične uspjehe, ali i bio pokretač ne samo sportskih i boćarskih aktivnosti, već i mnogih drugih aktivnosti na području ovog mjesnog odbora. Ove godine stigao je i najveći uspjeh do sada – BK Červar osvojio je naslov prvaka 1.B Istarske boćarske lige, te plasman u 1. A. Boćarsku ligu.

Nakon natjecanja sudionici i gosti nastavili su druženje uz zakusku.

Ovaj se turnir desetak godina odvijao po nazivom Memorijalni turnir „Lucio Pulin“ u sjećanje na Lucia Pulina iz Červara, vrijednog istarskog boćarskog djelatnika, dugogodišnjeg predsjednika Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča i Boćarskog kluba Červar. Od ove godine, nakon što je lani preminuo Francesco Graziotto Calisto, koji je također dao veliki doprinos razvoju Červara i kluba turnir dobio naziv „Lucio Pulin-Francesco Graziotto“ u sjećanje na svoje preminule članove koji su ostavili neizbrisiv trag u razvoju kluba i mjesta.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email