NEWS

U Bruxellesu ukraden autobus izaslanstva Istarske županije

23.05.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Bruxellesu ukraden autobus izaslanstva Istarske županije

Autobusom pulskih registarskih oznaka u nedjelju je u Bruxelles doputovalo izaslanstvo Istarske županije. Vozač autobusa Dorijano Hravalja kaže da je u ponedjeljak rano ujutro bio šokiran kad je vidio da nema autobusa na označenom parkiralištu pored hotela u središtu grada, gdje su odsjeli. Nakon provjere na policiji ustanovljeno je da autobus nije odvezen zbog eventualno nepropisnog parkiranja.

Hrvatska veleposlanica u Belgiji Ljerka Alajbeg prenijela je da joj je jedan policijski dužnosnik rekao da u njegovoj dugogodišnjoj policijskoj karijeri još nije zabilježena krađa autobusa.

Policija pokušava ući u trag nestalom autobusu, nadajući se da je krađu zabilježila kamera postavljena na križanju u neposrednoj blizini.

Istarsko izaslanstvo, koje čini 25 pročelnika za financije istarskih gradova, općina i županije, doputovalo je u Bruxelles kako bi predstavilo projekt zbrinjavanja otpada kojim se natječu za sredstva iz pretpristupnog fonda EU-a ISPA.

Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna eura, a županijske vlasti očekuju da će EU sudjelovati s 35 milijuna eura.

U autobusu su bili i darovi namijenjeni sugovornicima iz Europske unije. Istarsko izaslanstvo se iz Bruxellesa vraća u četvrtak, a po njih će doći novi autobus iz Pule.

index.hr/HINA

Print Friendly, PDF & Email