U aktivnostima Mjeseca poduzetništva u Poreču sudjelovalo ukupno 900 sudionika

Susret B2B poduzetnica (1)
30.10.2020. 09:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U aktivnostima Mjeseca poduzetništva u Poreču sudjelovalo ukupno 900 sudionika

Grad Poreč-Parenzo je ove godine, po treći puta, organizirao manifestaciju Mjesec poduzetništva u Poreču u cilju promicanja poduzetništva. Unatoč tome što je radi epidemiološke situacije manifestacija trajala samo tri tjedna, čak 900 osoba sudjelovalo je u raznim aktivnostima. U okviru manifestacije na više lokacija u gradu i putem online platformi svakodnevno su se održavale razne aktivnosti namijenjene prvenstveno stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima su osim Grada Poreča-Parenzo sudjelovale gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Tako je tijekom prva tri tjedna listopada održano ukupno 13 aktivnosti od kojih su neke trajale i više dana a u kojima je sudjelovalo oko 900 sudionika s područja Poreča i cijele Istre, a ove godine i iz Rijeke i Zagreba. Sve aktivnosti su bile besplatne za sve sudionike.

Mjesec poduzetništva u Poreču počeo je obilježavanjem Europskog tjedna održivog razvoja odnosno predstavljanjem natječaja iz područja održivog razvoja za poljoprivrednike. U okviru navedenoga, održana je i edukacija „Održivi razvoj u upravljanju obiteljskim smještajem“. Održan je i sajam poljoprivrednih proizvoda na glavnom trgu, u skraćenom obliku radi vremenskih uvjeta. U cilju promicanja ženskog poduzetništva održan je B2B susret poduzetnica kontinentalne Hrvatske i poduzetnica Poreštine, te edukacija „Inovativnost i kreativnost u doba korone“ u okviru Poduzetničke akademije za žene koja se provodi tijekom cijele godine.

Svake godine se u manifestaciju uključuju i najmlađi stanovnici Poreča, tako je ove godine učenicima nižih razreda osnovnih škola podijeljena slikovnica „Ja sam mali poduzetnik“ nakon čega je gradonačelnik Loris Peršurić s njima održao prvi online sastanak preko Zoom platforme. Imali su jako puno zanimljivih pitanja i odgovora na temu poduzetništva, što je rezultiralo zaključkom da u Poreču imamo vrlo motivirane učenike koji će odabrati raznolika zanimanja u budućnosti.

U manifestaciju su se uključili i vrijedni članovi porečke Udruge pčelara Nektar, koji su građanima poklonili dvije pokazne košnice. Tako je u centru Poreča postavljen i prezentiran prvi urbani pčelinjak na ovom području, a tom prilikom predstavljene su i pčelarske aktivnosti učenika i profesora Srednje škole Mate Balote.

U okviru bogatog programa manifestacije održane su i edukacije o komunikaciji, marketingu i upravljanju stresom u vrijeme COVID krize, te panel rasprava o regionalnim i poduzetničkim potporama koje će poduzetnici moći koristiti ove zime. U Poduzetničkom inkubatoru Poreč održana je i prezentacija svih aktualnih natječaja za sredstva za zapošljavanje. U suradnji sa Gradskom knjižnicom Poreč održana je Virtualna vitrina – predstavljanje knjiga iz područja poduzetništva i osobnog razvoja, kao korisnog alata za poduzetnike. Knjige su bile istaknute na ulazu u Knjižnicu i dostupne za posudbu, a svakodnevno se putem Internet stranice i društvenih mreža Knjižnice i Poduzetničkog inkubatora Poreč predstavila jedna od izabranih knjiga.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email