NEWS
LUTRIJA T

U 4.a razredu OŠ Poreč predstavljanje razrednog projekta “Pčela – marljivica i hraniteljica”

287954554_5223898064355977_555122366653318397_n
14.06.2022. 10:57; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U 4.a razredu OŠ Poreč predstavljanje razrednog projekta “Pčela – marljivica i hraniteljica”
 
Učiteljica 4.a razreda OŠ Poreč Marija Matasović je sa svojim učenicima predstavila razredni projekt “Pčela – marljivica i hraniteljica”. Tijekom školske godine, realizirali su raznovrsne aktivnosti s ciljem upoznavanja života i rada medonosne pčele i pčelinjih proizvoda, vrste meda, ističući važnost konzumiranja meda kao zdrave namirnice. Istaknuli su potrebu i važnost njegovanja i očuvanja čistog okoliša, a posebice biljnog svijeta zbog opstanka pčela.
 
Ostvarili su niz projektnih aktivnosti u suradnji s lokalnom i širom zajednicom:
  • -posjet pčelinjaku SŠ Mate Balote
  • -posjet Gradskom pčelinjaku
  • -posjet pčelara Ivana Kovača, književnika Tomislava Milohanića
  • -sudjelovanje u radionici izrade kukca pod vodstvom gospođe Barbare Sladonja (Institut za poljoprivredu i turizam Poreč)
  • -posjet Međunarodnom sajmu poljoprivrede i meda u Pazinu
  • -sadnja lipe u školskom dvorištu, gradonačelnik Loris Peršurić i ravnateljica Marija Mufić Santin OŠ Poreč (poklon medonosne biljke od Grada i Hrvatskih šuma)
  • -povodom Svjetskog dana pčela, posjet OPG-u obitelji Kovač, Radoši (17.6.2022.)
  • -dobiveni časopisi na poklon: Hrvatska pčela, Gospodarski list, Smib
 
Tijekom školske godine ostvarilii su raznovrsne likovne aktivnosti te su likovnim uradcima ukrasili svoju učionicu.
Predstavljanje projekta, svojim dolaskom uveličali su: zamjenik gradonačelnika Ugo Musizza, ravnatelj SŠ Mate Balote Krešo Bronić, pčelar i predsjednik Udruge pčelara Nektar Ivan Kovač, gospođa Barbara Sladonja, dr.sc. prirodnih znanosti iz Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, gđa. Tihana Mikulčić koja je u vrijeme održavanja projekta obnašala dužnost ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč te književnik Tomislav Milohanić. Gosti su dobili obilježivač stranica s motivom pčelice s prigodnom porukom i magnetni oslikani oblutak s pčelom. Učenici su u stolarskoj radnji Evanovog tate napravili košnicu za pčele koju su darovale pčelinjaku SŠ Mate Balote Poreč.
 
Uz poruku “Sadite medonosno bilje”, učiteljica je zahvalila svima na suradnji u projektu Pčela – marljivica i hraniteljica.
 
OŠ Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email