NEWS

TZI: Neka moja Istra blista 2005.

20.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / TZI: Neka moja Istra blista 2005.
174istralogo.gif

…"Sve više postajemo urbani stanovnici našeg poluotoka i sve se rjeđe okrećemo našoj raznolikoj i prekrasnoj prirodi, koja je tu odmah na dohvatu ruke.

Priroda je krhki stvor i treba našu pažnju i brigu, a i mi trebamo nju radi harmoničnog i zdravog razvoja. Osim toga iz dana u dan smo svjedoci kako se ti mikroprostori devastiraju. Ovogodišnju akciju nazvali smo subjektivno i iz dječjih usta "I JA IMAM SVOJ PARK PRIRODE", a želja nam je da tim novim miniparkom gospodare i upravljaju – djeca, ali nadajući se kako će biti posjećeno i od znatiželjnih turista. Zajedno ćemo postaviti jednoobrazne tabele s objašnjenjem o kakvom je parku riječ, koje su mu posebnosti, kako se zove…Kroz par godina moći ćemo, uz postojeće velike parkove prirode i naše male, osmisliti i povezati istarske ceste prirodnih ljepota, ili pute istarskih prirodnih parkova po ugledu na biciklističke staze, vinske ili maslinove ceste.

Dakle, pozivamo vas da svaka samoupravna zajednica, potpomognuta turističkim zajednicama gradova, općina i mjesta, mjesnim odborima, školama, izviđačkim organizacijama, prijateljima prirode i ekologije, biciklistima, speleolozima, planinarima, poduzećem za šume… otkrije, locira, uredi jedan minijaturni park prirode na svom području. To može biti šumarak, lokva, izvor, potok, brežuljak, samo jedno stablo, otok, zaljev, spilja, pa i manji povijesni lokalitet." kraj citata.

Dakle, svaka Turistička zajednica u Istri trebala bi locirati neki mali prirodni dragulj, pa tako i naša, porečka. Rok za predaju prijedloga je 4. travanj 2005. Vaše prijedloge možete poslati naTIC TZ Poreč .

Više detalja o samoj akcij u slijedećih nekoliko dana.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email