NEWS
Best of Poreč

TUŠ A. Štifanića: Ulice i trgovi kao mjesto susreta i komunikacije

Učenici - vizure Novigrada
Učenici Emanuel Oplanić, Matea Šimić i Kristina Živić sa svojim radovima
13.05.2021. 22:42; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / TUŠ A. Štifanića: Ulice i trgovi kao mjesto susreta i komunikacije

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč nastavljaju sa svojim aktivnostima u sklopu projekta Naš živi grad – La nostra citta che vive pod pokroviteljstvom Grada Novigrada.
Učenici su nakon istraživanja, fotografiranja i mapiranja parkova, igrališta, zelenila u mjestima i gradovima gdje žive, prionuli izradi kreativnih radova u kojima će prikazati kako oni vide javne površine. Zadaća im je prikazati svu raskoš i ljepotu naših lokalnih parkova, trgova, ulica te na taj način potaknuti svoje vršnjake, ali i nas odrasle pa i donositelje odluka, na promišljanje o važnosti tih površina koje trebaju služiti svim građanima kao mjesto susreta, druženja i komunikacije.

O važnosti javnih površina kroz povijest pa do današnjih dana, učenicima prvih razreda Škole 12. svibnja govorila je i arhitektica Jasmina Bašić, koja svoj ured ima u novigradskoj Maredi. Arhitektica Bašić pripremila je za učenike prezentaciju koja je zbog epidemioloških razloga morala biti provedena putem zoom platforme. Svrha njezina izlaganja bila je ne samo pokazati učenicima kako na trgove, ulice, parkove, plaže gledaju i kako o njima promišljaju u svijetu već i potaknuti ih na aktivno promišljanje, na kreativnost u korištenju javnih površina te aktivno uključivanje u proces donošenja odluka vezanih uz javne površine.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani