NEWS

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića

24.11.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića
863PB190017.jpg

18. i 19. studenog Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića svečano je obilježila četrdesetu obljetnicu postojanja i uspješnog rada. Program proslave bio je raznolik.

U četvrtak, 18. studenog u večernjim satima učenici, članovi novinarske grupe predstavili su gostima i svojim nastavnicima sedmo izdanje Godišnjaka Škole u kongresnoj dvorani hotela « Diamant «. Kroz prošlost ugostiteljske škole, nazočne je proveo učenik Dario Samaržija razgovorom s bivšim nastavnicima i učenicima. U proslavu se uključio i Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije. Da bi se javnosti predstavila dugogodišnja suradnja Škole i « Vinistre «, priređena je prezentacija autohtonih istarskih vina najpoznatijih vinara Poreštine uz degustaciju istarskog pršuta pršutarne «Dujmović« iz Krige i sireva «Vesne« iz Loborike.

Središnja svečanost odvijala se u petak, 19. studenog. Događanja su započela u 9 sati otkrivanjem spomen-ploče Antonu Štifaniću na ulazu u školsku zgradu. Obilježje je dar «Plave lagune «, a otkrio ga je gospodin Loreto Radojković, dopredsjednik uprave «Plave lagune « i učenik prve generacije Škole. U kabinetu ugostiteljskog posluživanja postavljena je izložba fotografija i dokumenata o razvoju i aktivnostima Škole.

Svečana sjednica Školskog dbora i Nastavničkog vijeća održana je u kazališnoj dvorani Otvorenog pučkog učilišta. Uz ravnateljicu Škole, uzvanicima su se obratili gospodin Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, gospođa Gordana Restović, dogradonačelnica Poreča , mr.sci. Jure Kuprešak, predsjednik Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske, gospodin Louis Robert, dopredsjednik AEHT-a. Uslijedio je raznolik i vedar program koji su pripremili učenici, a svečanost je završena bogatim domjenkom u hotelu « Diamant «.

Pokrovitelji proslave bili su Istarska županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email