NEWS

Turistički procvat u unutrašnjosti Istre

05.02.2007. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Turistički procvat u unutrašnjosti Istre
367vile_v.jpg

Tako bi do početka lipnja ili, kako je to rekao Darko Peteh, jedan od nositelja projekta, u prvoj polovici ove godine trebalo bi biti završeno turističko naselje u Čabrunićima u općini Svetvinčenat.

Na površini od 5600 četvornih metara na ulazu u Čabruniće tvrtka DTJ za gradnju i poslovanje nekretninama iz Medulina, čiji su vlasnici Darko Peteh i Jozo Nujić, gradi devet vila s bazenima.

– Svaka kuća ima 150 četvornih metara korisnog prostora s prizemljem i katom te vlastititim bazenom veličine 4 x 8 metara. Objekti se grade u cigli, dok se vanjski zidovi oblažu u klesani kamen i opeke. Naše su kuće-vile svojevrsni spoj starog i novog. Pokušavamo, naime, u gradnji vila zadržati istarsko-rustiklani stil. U gradnji i unutarnjem uređenju objekata koristimo kamen i drvo, te staru građu da bi objekti dobili rustična obilježja – kaže o svom projektu turističkog naselja s istarskim vilama Darko Peteh.

Nakon gradnje vile će se dati u dogogodišnji najam, prije svega klijenteli iz Velike Britanije.

– Za sada razmišljamo isključivo o najmu i već imamo neke predugovore sa zainteresiranim agencijama iz Velike Britanije. No, to ne znači da možda jednoga dana nećemo kuće i prodavati, jer sve ima svoju cijenu – kaže Peteh i dodaje da još nisu dogovorili cijenu najma.

Inače, u projekt gradnje turističkog naselja s devet vila DTJ za gradnju i poslovanje nekretninama uložio je 2,5 milijuna eura vlastitih sredstava i kredita.

Kako kaže Peteh, i okoliš kuća će se urediti u istarskom, mediteranskom stilu, pa će tako između vila zasaditi masline, ali i drugo mediteransko bilje.

Baxmar gradi Selo od 24 kuće

Radove na budućem atraktivnom turističkom naselju izvodi tvrtka Baxmar iz Poreča, čiji je vlasnik porečki poduzetnik Jozo Nujić. Njegova tvrtka gradi i istarsko selo sa 24 kamene kuće od 150 kvadrata s bazenom u Paradižu, naselju svega nekoliko kilometara udaljenom od Čabrunića, također u općini Svetvinčenat. Investitor gradnje istarskog sela u Paradižu je Ivić Pašalić. U Paradižu se trenutačno polaže kanalizacija, a uskoro bi trebala početi i gradnja prvih 12 kuća za koje je ishodovana građevinska dozvola. Projekt istarskog sela u Paradižu težak je oko 4 milijuna eur

Print Friendly, PDF & Email