NEWS
Best of Poreč

TURISTIČKA PONUDA ISTRE I HRVATSKE ČETVRTI PUT NA EXPO DEI SAPORI

11.11.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / TURISTIČKA PONUDA ISTRE I HRVATSKE ČETVRTI PUT NA EXPO DEI SAPORI
571Pršut.jpg

Degustacija istarskog pršuta i sira te vina iz Istre i s Krka, bili su enogastronomski mamci za posjetitelje na zajedničkom štandu turističkih zajednica Istarske i Primorsko-goranske županije i HTZ-a na 8. međunarodnom sajmu Expo dei sapori, održanom koncem prošlog i početkom ovoga tjedna. »Ekipu nacionalne televizije RAI 3 dojmilo se ručno rezanje našeg pršuta pa je insert od nekoliko sekundi prikazan u reportaži sa sajma u njihovom glavnom dnevniku u subotu. Sljedećeg dana javljalo nam se dosta posjetitelja koji su došli baš ponukani tim kadrovima«, podcrtao je Romeo Draghicchio, informator na našem štandu, zanimljiv detalj važnosti medijske pozornosti u turističkoj promociji.

Združenim snagama turističke Istre, Kvarnera i HTZ-a ovaj je nastup na milanskom gastro sajmu već četvrti za redom. »S obzirom na ogroman kvalitativni napredak u vinima i gastronomiji u cijeloj našoj zemlji, a posebno uzevši u obzir činjenicu da nam je talijansko tržište vrlo naklonjeno i ima velik potencijal gostiju koji traže dobru izvanpansionsku enogastronomsku ponudu, držimo da je izuzetno vrijedno nastupati na sajmu ovakvog profila«, smatra Draghicchio. Dodao je da je dobroj posjećenosti štanda pogodovalo i to što je naš jedini s turističkom promocijom.

Ove godine Expo dei sapori okupio je 500 izlagača iz osam zemalja, koji su predstavili ponajbolje gastronomske proizvode, autohtone, odnosno tipične za pojedine krajeve. Bilo je više od 50 tisuća posjetitelja, a sajam je pratilo i dvije tisuće novinara. »S obzirom na karakter sajma, na našem štandu je nedostajalo više prigodnih materijala, primjerice kakva brošura s tradicionalnim istarskim gastronomskim proizvodima i specijalitetima. Također bi bilo dobro na ovakvim sajmovima jače potencirati suradnju s hotelijerima, pojedinim lokalnim turističkim zajednicama i gastro stručnjacima, koji bi mogli dodatno obogatiti sadržaj naše prezentacije«, primijetio je Draghicchio, koji je sajam »odradio« s kolegicom iz istarske Turističke zajednice Sanjom Đekić.

G. P.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani