NEWS
LUTRIJA T

Turističke zajednice klastera “Poreč Riviera” najavile natječaj i eno-gastronomski projekt “The Best of Poreč Riviera”

20220809_100201
09.08.2022. 14:04; ; Početna / Gospodarstvo / Turističke zajednice klastera “Poreč Riviera” najavile natječaj i eno-gastronomski projekt “The Best of Poreč Riviera”

Direktor TZG Poreča Nenad Velenik otvorio je danas, 9.8.2022. press konferenciju na kojoj je predstavljen novi turistički eno-gastronomski projekt „THE BEST OF POREČ RIVIERA“.

Press konferenciji nazočili su i obratili se medijima i Sanja Žužić, direktorica TZO Tar-Vabriga, Ana Milohanović Čehić, direktorica TZO Funtana, Linda Grebac, direktorica TZO Kaštelir-Labinci te Marko Ferenac, predsjednik TZO Vižinada.

Turističke zajednice klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar – Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) raspisale su natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera.  

„THE BEST OF POREČ RIVIERA’’ je projekt turističkih zajednica klastera Poreč Riviera kojem je cilj da se posjetiteljima ali i lokalnom stanovništvu Poreštine ponudi kvalitetnu informaciju o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti, te dodatno promovira autentični sadržaj kroz već afirmiranu turističku ponudu uz podizanje kvalitete i obogaćenje turističke ponude na području klastera Poreč Riviera.

Nakon provedbe ocjenjivanja turističke zajednice pripremiti će brošuru ”THE BEST OF POREČ RIVIERA” koja će se dijeliti u Informativnom centru turističkih zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela.

„Temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma te uz prethodnu suglasnost Ministarstva turizma i sporta, lokalne turističke zajednice Grada Poreča, Općine Tar – Vabriga, Općine Funtana, Općine Kaštelir – Labinci, Općine Vižinada sklopile su Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica područja Poreštine.  

Cilj udruživanja je zajedničko provođenja aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije, a utvrđenih kroz projekte razvoja outdoor proizvoda, upravljanja događanjima, brendinga i komunikacije, klasterskog web portal, razvoja društvenih mreža, razvoja enogastronomske ponude, Poreč Unique Experiences, razvoja kongresnog turizma, razvoja i umrežavanja interpretacijskih centara. 

Osnovna je ideja da, uz jasnu distinkciju proizvoda svaki dionik zauzme svoju poziciju, pritom ne ugrožavajući poziciju drugih dionika. Ovime je ostvaren temelj za sinergiju snaga i resursa te je postavljena platforma za daljnje aktivnosti na razini klastera. Svrha je pozicionirati klaster sa svojim specifičnostima i kao takvog komercijalizirati ga na tržištu.  

Strateški ciljevi udruživanja su jačanje obiteljskog pozicioniranja klastera, diverzifikacija turističkog proizvoda, rast potražnje u pred i posezoni te rast potrošnje po gostu. 
Koordinator i nositelj ovog projekta je Turistička zajednica grada Poreča.“ – rekao je direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik.

Putem Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2022. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice za realizaciju ovog projekta turističkim zajednicama klastera Poreč Riviera je dodijeljeno do 100.000 kuna bespovratnih sredstava.

Iznimno nas raduje, što smo nakon dvije godine stanke, ponovno počeli raditi na klasterskim projektima. Poreština ima ogroman turistički potencijal kojeg ćemo zasigurno bolje plasirati na tržištu kao jedinstven turistički proizvod.“ – istaknuo je Velenik. 

Sanja Žužić, direktorica TZO Tar – Vabriga dodala je: „Veseli nas što smo dio projekta  „Best of Poreč Riviera“ i što je to naš zajednički klasterski projekt, koji je prijeko potreban i od kojeg će direktnu koristi imati kako lokalno stanovništvo tako i naši gosti, koji će na jednom mjestu moći pronaći sve informacije onog najboljeg što Poreština nudi. Ujedno će ovaj vodič biti daljnji poticaj svim našim ugostiteljima, vinarima, maslinarima, medarima i ostalim sudionicima da nastave ulagati u vlastite proizvode i usluge i postanu najbolji u onome što rade i nude, jer kao što znamo izvrsnost čini razliku a naši pružatelji ugostiteljski usluga već dugi niz godina svojim radom i trudom dokazuju da su zaista izvrsni i na tome im hvala.“

Ana Milohanović Čehić, direktorica TZO Funtana dodala je: „Izrazito me veseli me što na razini klastera nastavljamo zajedničke aktivnosti u pravcu razvoja gastronomije koja je prepoznata kao značajan i prepoznatljiv turistički proizvod cijele porečke rivijere. Prilika je to da promoviramo lokalne vrijednosti i prikažemo ono najbolje što imamo. A vjerujem da naš klaster skriva puno neotkrivenih mjesta i delicija koje će upotpuniti sliku destinacije i naših turističkih mogućnosti.“

Linda Grebac, direktorica TZO Kaštelir-Labinci rekla je: „Vjerujem kako će ovaj projekt doprinijeti jačanju promocije i prepoznatljivosti kvalitetnih gastro sadržaja kojih na našem području itekako ima. Zasigurno će biti od pomoći našim gostima da pronađu i prepoznaju  kvalitetnu ponudu.

Marko Ferenac, predsjednik TZO Vižinada izjavio je: „Projekt „THE BEST OF POREČ RIVIERA” je odličan projekt kojim se dodatno promovira eno-gastronomska ponuda naših lokalnih OPG-ova, vinara, ugostitelja i drugih objekata čime će posjetitelji i gosti Poreštine na jedno mjestu dobiti informaciju o svekolikoj ponudi. Sličan projekt provodimo već nekoliko godina na području općine Vižinada a radi se o brošuri Vižinada experience card u kojoj se nalaze isključivo objekti s područja naše općine kako bi dodatno naglasili lokalnu ponudu i potaknuli njihovu posjećenost te posljedično s time utjecali na povećanu turističku potrošnju. Širenjem na prostor klastera svi dobivamo, a osobito će to biti od koristi manjim OPG-ovima koji imaju odličnu ponudu, ali nisu toliko prisutni u medijskom prostoru.“

TZG Poreč

Eno-gastronomski projekt turističkih zajednica klastera Poreč Riviera – natječaj je otvoren do 23.8.2022. !

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email