NEWS
valfresco

Tristotinjak djece sudjelovalo danas na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića !

viber_image_2019-05-17_15-28-31
17.05.2019. 17:44; Učitavanja: 423; Početna / Lifestyle / Zabava / Tristotinjak djece sudjelovalo danas na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića !

U petak, 17. svibnja 2019. na stadionu Veli Jože u Poreču održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo tristotinjak djece iz vrtića 101 dalmatinac, Cipelići, Crvenkapica, Paperino, Radost I i Radost II iz Poreča te Morski konjić iz Tara.

Prilikom otvorenja okupljenu djecu, tete i roditelje pozdravio je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici. Dobrim željama pridružili su se i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara:  mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.

Veliki pehar ove je godine osvojio DV Crvenkapica, a pehar za Fair play otišao je u ruke DV Radost I. Kao najbolji vrtić, DV Crvenkapica osigurao je odlazak na završnicu Olimpijskog festivala Istarske županije gdje će odmjeriti snage sa najboljim vrtićima iz cijele Istre u Labinu 28. svibnja 2019.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S