NEWS

Trenutno aktivnih dvadesetak gradilišta Grada Poreča- radovi teku po planu

Cervar Porat (3)
20.09.2019. 19:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Trenutno aktivnih dvadesetak gradilišta Grada Poreča- radovi teku po planu

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je danas, u društvu pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata, gradilišta na području grada i pripadajućih naselja. Trenutno je otvoreno dvadesetak gradilišta – proširuje se kanalizacijska mreža, asfaltiraju nove prometnice, uređuju parkirališta, postavlja nova javna rasvjeta, grade polivalentna igrališta i izvode ostali komunalni radovi.

U naselju Červar Porat, u Ulici Lavanda gradi se novo parkiralište s petnaestak novih parkirališnih mjesta, a počelo je i postavljanje nove javne rasvjete duž šetnice u plažu, dok će se u posljednjoj fazi javna rasvjeta postaviti sve do kraja gradske plaže.

Radovi dobro napreduju i kod izgradnje kanalizacijske mreže na relaciji St. Portun – Antonci. Podsjetimo, u prvoj fazi radova izvedeno je 930m kanalizacijske mreže, 700m vodovodne mreže i izvršeno je asfaltiranje ceste u punom profilu. Aktualna, druga faza radova obuhvaća izgradnju kanalizacijskog kolektora u dužini od 1.620m,  vodovodne mreže u dužini od 200 m te obnovu asfaltnog zastora u punom profilu ceste. Rok dovršetka radova sa uključenim asfaltiranjem ceste predviđen je do kraja godine.

U naselju Brčići dovršeno je asfaltiranje spojne ceste između ulica Vala i Poli lokvu u duljini od 350 metara, a u obližnjoj Brčićkoj ulici asfaltiran se njen nastavak s okretištem. Radovi napreduju i na Facinki, gdje se trenutno izvode radovi na nekoliko gospodarskih hala. Nova pristupna cesta od križanja Ulice Mate Vlašića i Facinske prema zaobilaznici uskoro će biti spremna za asfaltiranje. Sve je spremno za asfaltiranje i u naselju Mugeba, gdje će se asfaltirati pristupna cesta s okretištem prema kućnim brojevima 35 i 35a, u ukupnoj duljini od 170 metara. U istom se naselju uređuje i autobusna čekaonica i gradi nogostup.

Izgradnja polivalentnih igrališta u naseljima Radmani i St. Portun privode se kraju – potrebno je još ucrtati linije i postaviti dječja igrala te zaštitu.

– Dolaskom jeseni intenzivirali su se i komunalni radovi po svim mjesnim odborima.  Drago mi je da svi radovi napreduju po planu i  da je već puno toga napravljeno u manje od mjesec dana. Naravno, radovi se nastavljaju i kroz ostatak godine sukladno planovima. Hvala građanima na strpljenju i razumijevanju, ali i na brojnim prijedlozima., rekao je gradonačelnik Peršurić tijekom obilaska.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email