NEWS
valfresco

U Poreču treće izdanje međunarodnog Dream Cup-a, nogometnog turnira za djecu od 9 do 13 godina

64571641_2291254554287024_2312522636841713664_o
14.06.2019. 13:25; Učitavanja: 231; Početna / Sport / U Poreču treće izdanje međunarodnog Dream Cup-a, nogometnog turnira za djecu od 9 do 13 godina

Nogometni tereni u Zelenoj laguni bit će predstojećeg vikenda mjesto nogometnih događanja, trećeg izdanja međunarodnog nogometnog Dream Cupa na kojem će igrati nogometni klinci od 9 do 13 godina, članovi 48 nogometnih ekipa iz sedam zemalja svijeta.

Kako je novinarima na pressici održanoj u Turističkoj zajednici Poreča pojasnio Marko Kepčija, predstavnik tvrtke College-Sport koja je uz podršku porečkog NK Jadran,Grada Poreča i Turističke zajednice pripremila ovogodišnji turnir, treći po redu, na kojem će nastupiti 700 nogometnih klinaca iz sedam zemalja.

Uz ekipe iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Sjeverne Makedonije na turniru će igrati i dvije ekipe iz Kine, u kategorijama do 11 i do 13 godina te kineska nacionalna ekipa u kategoriji do 13 godina koju trenira Marko Jurić, trener iz Splita.

Na Dream Cup turniru igrat će nogometni klinci u kategorijama U-9, U-11 i U-13 a u svakoj kategoriji nastupit će 16 momčadi. Turnir počinje na nogometnim terenima u Zelenoj laguni u petak u 16,30 sati a finale i dodjela priznanja bit će obavljena u nedjelju u 16 sati.

Turnir Dream Cup je još jedna manifestacija u turističkoj predsezoni Poreča koja doprinosi promociji destinacije i mogućnostima koje u turističkom smislu ima grad Poreč, naglasio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik poželjevši dobrodošlicu malim nogometašima i njihovoj brojnoj pratnji.

Predstavljanju nogometnog turnira Dream Cup prisustvovala je i dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović koja je izrazila zadovoljstvo da je Poreč, grad sadržajne sportske infrastrukture, domaćin mladim sportskim generacijama koji će uz sportsku borbu na nogometnim terenima boravkom u Poreču imati prigodu upoznati se i izmijeniti uz sportska i iskustva različitih kultura.

Presici je prisustvovao i Wu Zile, predstavnik kineskih momčadi koji je izrazio zadovoljstvo da su mladi kineski nogometaši po prvi puta u Hrvatskoj izrazivši nadu da će se prijateljski i sportski odnosi Hrvatske i Kine pozitivno razvijati.

(iPress)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S