NEWS
VALFRESCO sredina

Trasa Parenzane od Peškere do Finide konačno prilagođena pješacima i biciklistima

staza (5)
17.06.2022. 07:15; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Trasa Parenzane od Peškere do Finide konačno prilagođena pješacima i biciklistima

Pješačkom i biciklističkom stazom napokon je povezana cijela trasa Parenzane od Peškere sve do Finide, nakon što su ovoga tjedna dovršeni radovi u zoni Pical te je omogućen spoj staze uz more sa stazom koja ide prema benzinskoj postaji i naselju Finida. Staze su osigurane sigurnosnim barijerama u blizini križanja s prometnicama, te označene sukladno važećim pravilnicima. Novim uređenjem prometa zona će biti sigurnija za sve sudionike u prometu s obzirom na to da su pješaci, biciklisti, automobili i turistički vlakić dijelili istu trasu na relativno malom prostoru.

Dodatno, u sklopu radova izgrađena je pješačka staza uz sam hotel Valamar Parentino (ex Zagreb), kako bi pješaci dobili sigurniji prostor odvojen od ostalog prometa. Nova se staza spojila s lani izgrađenom stazom od benzinske postaje do naselja Špadići.

U zoni ispod hotela Valamar Parentino više nije omogućeno parkiranje u šumici uz ugostiteljski objekt Tequila beach bar. Uređeno je novo okretište za automobile i pristup novouređenom parkingu na samom početku zone Pical, te će odmah do okretišta biti postavljena rampa kako bi taj prostor postao rekreativna zona za pješake, bicikliste i ostale rekreativce, dostupna i otvorena za sve.

Svi su radovi izvedeni u skladu s važećim urbanističkim planom uređenja, za koji je provedena javna rasprava, a nove pješačke i biciklističke staze čine dio buduće trim staze zone Pical, koja će svim rekreativcima omogućiti siguran prostor za rekreaciju u prekrasnom ambijentu.

Sigurnost najranjivijih skupina u prometu, pješaka i biciklista, od najvećeg je značaja. Grad Poreč-Parenzo ovim je radovima odlučio izbjeći automobile, vlakić, pješake, bicikliste i sve ostale na jednoj cesti jer je takvo rješenje, posebno u špici turističke sezone, bilo nesigurno za sve sudionike u prometu. Ovo je još jedan u nizu projekata i aktivnosti koje Grad Poreč-Parenzo provodi s ciljem osiguravanja maksimalne kvalitete sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Grad Pore;

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna