NEWS

Transparentnost i dostupnost informacija u Crikvenici

16.08.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Transparentnost i dostupnost informacija u Crikvenici
315info_crikvenica.jpg


Što se tiče info-kioska u turizmu, moramo reći da Turistička zajednica Poreča, Pule, Funtane i Umaga već odavno ima postavljene info-kioske sa tzv. touch screen sustavom, kao i pregledne informacije i planove grada, no što se tiče približavanja informacija građanima kako se navodi na vrlo lijepo dotjeranom portalu Grada Crikvenice (kojeg svakako još treba ispuniti informacijama), dalo bi se popričati. Grad Crikvenica navodi slijedeće najbitnije točke Modernizacije rada lokalne samouprave koje je moguće koristiti na info-kioscima:

– Razvoj obrazovne i informatičke razine građana.

– Sudjelovanje građana u odlučivanju u lokalnoj samoupravi (objavljivanje informacija o trošenju proračuna, razvojnim planovima itd.).

– Uvodi se sustavni pristup lokalnoj samoupravi kako bi učinkovitije komunicirale s građanima i unapređivale građanske inicijative (gradske novosti, ankete za građane, formulari za prijedloge građana itd.)

– Poticanje gospodarskog razvoja lokalne samouprave (lakše otvaranje one-stop-shop firmi, elektronski katalozi firmi te proizvoda lokalnih firmi itd.).

– Rasterećenje administracije lokalne samouprave ( vađenje gruntovnog izvatka, rodnog lista, prijava poreza itd.).

– Omogućavanje pristupa građanima e-government sustavu u razvoju.

– Omogućavanje siguranog pristupa građanima pri korištenju I plaćanju elektronskim trgovinama

( autobusne, avio karte itd.).

Ostaje se nadati da će crikvenički projekat biti punjen ažurnim, točnim i pravovremenim informacija, što je ipak najveća boljka ovakvih i sličnih tehnologija.

Više o tome na crikvenica.hr portalu

Print Friendly, PDF & Email