NEWS

Tragom naslova: Banke će u šoping centrima nuditi kiosk-kredite

02.02.2007. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Tragom naslova: Banke će u šoping centrima nuditi kiosk-kredite
295hrv_shopping.jpg

Nemaš novca, plati karticom, nemaš karticu, navrati u kiosk i ispuni se želju ( prigodna pjesma: "Tata kupi mi auto…kupi mi sve"). Neki budući "Pink Floydi" umjesto " Money" snimit će "Brzi kredit, za poludit".

Šalu na stranu, sjećate se kraja godine, prosinca, mjeseca kada se usvajaju Proračuni gradova. Naravno Poreč ima rekordni Proračun od preko 200 milijuna kuna, a Vi ?

Mi nismo naivci, već novinari, pa smo potražili informaciju.

Evo što kaže podatak, samo jedne porečke banke ( PBZ ), gradjani – njeni komitenti u 2006.godini imali su štednju u iznosu od 280 milijuna kuna ( znači: grad – gradjani 1 : 1 ).

No, i to nije sve. Tko ima, želi još, a taj podatak kaže, porečka poslovnica PBZ-ea plasirala je na Porestini 2006.godine 224 milijuna kuna kredita.

Vi odlučujete ! Podjite u kiosk i izaberite: kupit ćete novine ili podići još jedan kredit.

R.V.A.

iz Večernjeg Lista:

Zahvaljujući velikom kreditnom bumu i potražnji građana za kreditima, hrvatski je bankarski sektor dobio epitet najrazvijenijeg u tranzicijskim državama. Bez obzira na to, hrvatskim se bankama zamjera što nemaju alternativnih distribucijskih kanala, kao što su prodaja usluga na kioscima kroz tzv. supermarket-bankarstvo, uvođenje prodajnih agenata koji će ići od stana do stana te različitih oblika franšize.

link na cijeli članak

Print Friendly, PDF & Email