NEWS

Štorije mladih Porečana i glazba Višnjanaca

09.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Štorije mladih Porečana i glazba Višnjanaca
765GO201744.jpg

Zbog lošeg vremena višnjanske ljetne večeri preksinoć nisu otvorene na Trgu Pina Budicina kod crkve, već u kinosali. Peter Poletti, potpredsjednik Turističke zajednice, otvorio je svečanost pred salom punom posjetitelja, a u predstavi su nastupili harmonikaši Udruge za kreativni razvoj iz Višnjana i Udruga mladih iz Poreča.

Mladi iz Udruge za kreativni razvoj uz glazbu, Antonio Banko, Robert Bratović, David Turković na harmonici i Toni Macinić na sintisajzeru pokazali su da mnogo znaju. U dramskom dijelu programa pod nazivom »Naše štorije« Glen Stelko, Gordan Gregurović i Valentin Gašparini iz udruge mladih USB iz Poreča izveli su »Postoli Trst«, »Jamurina«, »Tone boh«, »Pijane ure«, »Tovar« i »Šoldi, šoldi, a ne« na čakavštini.

Carla Dea Brčić, učenica drugog razreda porečke Osnovne glazbene škole »Slavko Zlatić«, koja je na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju iz harmonike u Puli zaslužila drugu nagradu, predstavila se djelima Josipa Matanovića, a za njene uspjehe i marljiv rad zaslužna je učiteljica Ana Šterpi Zagoranski.

– Lani smo započeli s organizacijom ljetnog kulturnog programa, a imali smo tri jaka koncerta tijekom ljeta, Tamaru Obrovac, Vinka Cocu i Sašu Dejanovića. Ove ćemo godine održati desetak sličnih manifestacija do rujna. Cilj ovih manifestacija je revitalizacija kulturnih događanja u Višnjanu, pošto se već 20 godina ništa nije dešavalo po kulturnom pitanju, a idući će tjedan u crkvi pjevati sopranistica Diana Bernobić, kazao je Poletti.

M.Sardelin, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email