NEWS
valfresco

Tomislav Čoga prvi načelnik Funtane

24.12.2006. 00:00; Učitavanja: 84; Početna / Novosti / Okolne općine / Tomislav Čoga prvi načelnik Funtane
225GO170903.jpg

Tomislav Čoga je prvi načelnik i predsjednik Poglavarstva novoosnovane općine Funtana, jednoglasno je na svojoj drugoj sjednici sinoć odlučilo svih 11 vijećnika, prihvativši prijedlog HDZ-a i koalicije nezavisne liste čiji je nositelj Čoga. Njegova je zamjenica Marija Liović (HDZ), a budući da je njih dvoje svoje vijećničke mandate stavilo u mirovanje, prisegnuli su novi vijećnici Mladen Grgeta (nezavisna lista) i Dean Borovac (HDZ). Uz njih su u Poglavarstvo izabrani Marija Kaurloto (HDZ), David Gluhić (HDZ) te Ondina Žužić (nezavisna lista), umjesto koje je vijećnikom postao Hari Borovac (nezavisna lista).

Vijeće je donijelo odluku o ustroju Jedinstvenoga upravnog odjela te statutarnu odluku Općine Funtana. Vijećnici IDS-a i SDP-a podnijeli su, ali i povukli četiri amandmana na statutarnu odluku, koji se uglavnom odnose na definiranje dvojezičnosti i »zaštite autohtone etničke i kulturne osobitosti pripadnika talijanske nacionalne zajednice«, slično kako je to učinjeno u Statutu općine Vrsar i s pravima zajamčenim toj zajednici na razini Istarske županije. Prihvaćen je njihov prijedlog da Statut općine Funtana bude donesen u roku od tri mjeseca od konstituiranja Vijeća (ranije se predviđao rok od šest mjeseci). Usuglašavanje sadržaja tek predstoji, a vijećnik Marin Grgeta (IDS) je rekao da bi bilo lijepo taj dokument donijeti konsenzusom.

Vijećnici su sve odluke donijeli jednoglasno, kao i članovi Poglavarstva koji su nešto kasnije održali svoju prvu sjednicu. Poglavarstvo je prihvatilo svoj privremeni poslovnik te uputilo na odlučivanje Vijeću prijedlog odluke o privremenom financiranju za prva tri mjeseca u idućoj godini s nešto više od dva milijuna kuna. Odlučeno je raspisivanje natječaja za zapošljavanje pročelnika, za predsjednicu Turističke zajednice je predložena Ondina Žužić, a delegirani su i članovi za Turističko vijeće Marija Rajko i Anđelko Bilandžić te za Nadzorni odbor TZ-a Andrea Štifanić.

K.F., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S