NEWS
valfresco

Što sve gradi "Parentium" d.o.o. ?

13.01.2008. 00:00; Učitavanja: 342; Početna / Gospodarstvo / Što sve gradi "Parentium" d.o.o. ?
892P278.jpg

Zamolili smo za razgovor direktora "Parentiuma", gosp. Alena Benkovića, o trenutačnom stanju na ovim investicijama.

"Radovi kod Pučkog otvorenog učilišta Poreč, točnije 2. faza investicije, nakon rekonstrukcije Kazališta, a to je dogradnja diletacija B i C, kasni. Izvođač sada izvodi radove, nakon dovršetka prve dogradnje, na drugoj dogradnji. U prvoj zgradi uz ulicu Alda Negrija od 4 poslovna prostora prodali smo 2, a to je već pokrilo 74 % investicije. U pregovorima smo za prodaju još preostala 2 prostora čime bi se pokrila cijela investicija, tako da bi sav preostali prostor mogao ostati na korištenje Gradu, POUP-u i Glazbenoj školi.
Za potrebe izgradnje Sportske dvorane na Žatiki provedeno je 5 natječaja, te su izabrani : glavni izvođač, izvođač elektro instalacija, izvođač čelične konstrukcije dvorane, izvođač termo-tehničkih postrojenja i kreditor.
Sa izvođačem krovnog pokrova posao je dogovoren, ali još nije potpisan Ugovor, a za nabavku audio-video opreme prikupljaju se ponude. Dvojbe još postoje kod pomičnih tribina – nabavka opreme – naime nove tribine koštale bi 1,3 milijuna kuna, a iznajmljivanje za potrebe rukometnog Svjetskog prvenstva 140.000 kuna.
Radovi na izgradnji dvorane, od strane "Kamgrada" teku u skladu sa dogovorenom dinamikom. Sada su otpočeli raditi temeljnu ploču ( podložni beton, hidroizolacija ) i to će biti gotovo do veljače 2008. godine, jer su armiračko-betonski poslovi u tijeku. Zatim slijede radovi na prizemlju i 1. etaži dvorane.
Za potrebe postavljanja Balona nad otvorenim bazenom hotela "Pical" bilo je potrebno dignuti okolni tlakovac, a sada se izvode trakasti temelji. Dobavljač balona će isporučiti cementne ankere za utemeljenje balona, te montirati balon, toplu vezu do hotela i uređaje za grijanje vode i zraka.
Rok za dovršenje je 25. siječnja 2008. godine".

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email