NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Što se događa sa tzv. "pametnim" semaforima na porečkim raskršćima ?

20.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Što se događa sa tzv. "pametnim" semaforima na porečkim raskršćima ?
945PICT1495.JPG

Kao što je već svima više-manje poznato, semafori funkcioniraju sve gore i gore. Repovi su u špicama, tj. ujutro oko 8, poslijepodne oko 15 i 16 sati, sve duži, a turistima još nema niti traga. Što će biti kada u naš grad dođu dodatne tisuće automobila, ako genijalni izum pametnih semafora sa senzorima ne funkcionira niti sada.

Semafori kod Lacopa ne rade od neki dan, valjda štrajkaju, jer neki radovi baš i nisu vidljivi na tom raskršću.

Na semaforima su postavljani senzori, ali izgleda da ti senzori funkcioniraju po vrlo čudnom algoritmu, jer se čak i u noćnim satima, kada ste sami na raskršću, dešava da treba čekati zeleno i 3 minute. Suludo.

U gradovima se prakticira da se poslije nekih sati semarofi na pojedinim raskršćima isključe, tako da u pulsira žuto upozoravajuće svjetlo, i da se u 6 sati ujutro ponovno aktiviraju. No, Poreč je ipak preveliki grad i ima tako gust promet u 2 ili 3 ujutro, da stvarno postoji potreba da semafori kod Žatike ili kod Bolnice u to doba ipak budu u funkciji.

Odgovornost za totalno promašen sustav semaforizacije, barem kako se sada čini, ima isključivo Županijska uprava za ceste. Alli oni su u Pazinu, pa možda rijetko prolaze kroz Poreč, tako da ih semaforska glupost ne dira previše.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email