NEWS
Laguna Ironman 800

Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta

poup-logo-v
09.03.2021. 08:30; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta

Kazalište

četvrtak, 11. 3. u 20.00
Furbaćona 2
Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula

autor: Branko Lučić
redatelj: Jasminko Balenović
uloge: Luka Mihovilović, Lara Živolić, Rade Radolović Valter Roša

Furbaćona, ili ki će ga kemu prvi fikati, nastala je prema djelu Mušica Angela Beolca Ruzzantea, komediji o ljubavi, putenosti i žudnji. Na sočnom istarskom dijalektu likovi Žvane, Marjuča, Marinajo (Trieštin) i Pepić, vođeni svojim željama i nagonima, igraju ljubavnu igru u kojoj netko dobije, a netko – izgubi.

*Predstava Furbaćona 2 igra umjesto planirane predstave Operacija Pašareta, također u izvedbi Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, koja je otkazana zbog samoizolacije glumca.

Ukoliko ste već kupili ulaznice za Operaciju Pašareta, one automatski vrijede za predstavu Furbaćona 2.

Ako pak želite povrat novca, molimo da obavijestite Učilište kako bi se na vrijeme oslobodila mjesta za ostale.

Pri otkazivanju kupnje ulaznica, novac će se vratiti na Vaš račun ako ste platili internetskom kupnjom. Ako ste ulaznice kupili na blagajni, na istom ćete mjestu dobiti svoj novac natrag, uz predočenje kupljenih ulaznica.

RADNO VRIJEME BLAGAJNE:
ponedjeljak – srijeda 10.00 – 12.00;

četvrtak (na dan predstave) od 18.00.

Kino 

petak, 12. 3. i subota, 13. 3. u 18.00
Tom i Jerry – sinkronizirano
izvorno ime: Tom & Jerry
redatelj: Tim Story
žanr: animacija, avantura, komedija

uloge: Dajana Čuljak, Jan Kerekeš, Dražen Čuček, Marko Cindrić, Ivan Colarić, Mirna Medaković
trajanje : 101 minuta

sadržaj: Jedno od najomiljenijih rivalstava u povijesti ponovno oživljava kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka uoči “vjenčanja stoljeća”, prisiljavajući očajnog organizatora vjenčanja da hitno zatraži nužne mjere. Tek zaposlena Kayla, koja ima zadatak riješiti problem glodavaca u hotelu prije važnog događaja, uzima Toma kako bi zajednički zaustavili nestašnog Jerryja. Epska bitka mačke i miša prijeti uništenjem njezine karijere, vjenčanja, a moguće i samog hotela. No uskoro se pojavljuje još veći problem: zlobni i ambiciozni djelatnik koji se urotio protiv njih troje.

petak, 12. 3. i subota, 13. 3. u 20.00

Djevojka koja obećava – kategorija 15
izvorno ime: Promising Young Woman
r
edatelj: Emerald Fennell
žanr: kriminalistički, drama, triler

uloge: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge
trajanje: 114 minuta

sadržaj: Redateljica Emerald Fennell na velika platna donosi nov, zanimljiv pogled na osvetu. Za Cassie svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka, dok joj strašan događaj ne usmjeri život na potpuno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću, a po noći izlazi i traži osvetu. Neočekivani susret omogućit će Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Internetska rezervacija i kupnja ulaznica na www.rezervacije-poup.hr.

Likovna djelatnost 

U Maloj galeriji otvorena je izložba U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri, etnografska izložba u suradnji s Etnografskim muzejom Istre / Museo etnografico dell’istria

Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 3. 4. 2021.

radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i blagdanima

autorice izložbe:        
Mirjana Margetić, muzejska savjetnica pedagoginja i kustosica
Nikolina Rusac, dokumentaristica i kustosica

likovni postav: Tina Erman Popović

Izložba ukazuje na pojave iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u 20. stoljeću, s naglaskom na ruralne sredine. Nekadašnja trgovina u najvećoj mjeri odvijala se – u pokretu. Trgovci i obrtnici koji su nudili robu i proizvode morali su biti znatno pokretljiviji ne bi li našli put do kupaca. Time su trgovanje održavali živim i istovremeno olakšavali život ljudima u malim sredinama gdje nije bilo dućana ili je prometna povezanost bila loša.

Četiri su glavne tematske cjeline ove izložbe. U prvoj cjelini naglasak se stavlja na trgovinu u pokretu – kako se i gdje kretalo te tko je i što sve prodavao. Sljedeća cjelina odnosi se na sajmove kao neizostavna mjesta odvijanja trgovine i sa značajnom društvenom ulogom. Unatoč patrijarhalnom sustavu, žene su u domeni trgovine nerijetko imale vrlo važnu i odlučujuću ulogu, o čemu je riječ u cjelini o ženskoj strani trgovine. Posljednja tema odnosi se na ilegalnu trgovinu, koja je, iako kao tajna, oduvijek bila prisutna u svakodnevnom životu žitelja Istre.

Print Friendly, PDF & Email