Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
20.07.2020. 12:49; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Porečkog otvorenog učilišta Poreč

Svi se događaji odvijaju sukladno preporučenim mjerama opreza Stožera civilne zaštite.

Na događajima u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine broj posjetitelja ograničen je na 100 te se, uz dezinfekciju ruku, pri ulazu preporučuje ostavljanje osobnih podataka. Na događaje koji se održavaju u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje zaštitnih maski.

  1. Jazz u lapidariju

srijeda, 22. 7. u 21.00
Elvis Stanić Group (HRV)
Elvis Stanić – gitara, harmonika
Alba Nacinovich – glas
Branimir Gazdik – bubnjevi
Goran Rukavina – bas gitara
Maasej Kovačević – klavijature

U punom jeku omiljenog festivala nastupa jedna od najboljih džez-skupina u Hrvatskoj, okupljena oko legendarnog hrvatskog džezera Elvisa Stanića. Njegov glavni projekt, skupina nastala 1996. godine, spaja mediteransku melodioznost s ritmovima latinoglazbe i suvremenim džez-tendencijama.

Izvan redovnog programa, 25. Jazz u lapidariju vjernoj porečkoj džez-publici ovoga tjedna poklanja još jedan koncert u petak.

petak, 24. 7. u 21.00

ansambl Acoustic Project (HRV)
Dani Bošnjak – flauta
Branko Mihanović – oboa
Mario Čopor – klavir
Stanislav Muškinja – udaraljke
Marco Graziani – violina
Val Bakrač – violina
Aleksandar Jakopanec – viola
Petar Kovačić – violončelo
Dubravko Palanović – kontrabas

Renomirani zagrebački ansambl Acoustic Project zauzeo je vodeći položaj na hrvatskoj glazbenoj sceni. U Poreču ansambl izvodi folkornu fuziju, dio projekta stvaranja glazbenog programa nadahnutog bogatstvom folklornih tradicija na ovim prostorima.

Ulaz besplatan.

Kino

četvrtak, 23. 7. u 20.00

Suspiria – kategorija 18
izvorno ime: Suspiria
redatelj: Luca Guadagnino
žanr: horor
uloge: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Lutz Ebersdorf, Dakota Johnson
trajanje 152 minute

sadržaj: Tama se nadvija nad središtem svjetske, novoobnovljene plesne kompanije i prijeti u potpunosti obuzeti njezinu umjetničku direktoricu, ambicioznu mladu plesačicu i psihoterapeuta u žalosti. Neki od njih podleći će toj noćnoj mori, a drugi će se konačno probuditi.

petak, 24. 7. u 19.00

Petar Zecimir – sinkronizirano
izvorno ime: Peter Rabbit
redatelj: Will Gluck
žanr: animirana obiteljska komedija
uloge: Luka Bulić, Hana Hegedušić, Tihana Lazović, Dušan Bućan, Franjo Dijak
trajanje: 95 minuta

sadržaj: Petar i cijela njegova obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatan izazov, nikako prestanak zabave. No mladi se Gregorec zaljubljuje u lokalnu slikaricu Bibu koja je ujedno i zekina surogat-majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga za tjeranje uljeza, što na koncu rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica preko internetskog rezervacijskom sustava na: rezervacije-poup.hr

Svi će filmoljupci, uz redovan kinoprogram u kinu Poreč, od ovoga tjedna moći uživati u filmovima pod zvijezdama. Na terasi bivšeg bara Roxy pored zgrade Učilišta otvara se ljetno kino, ovaj tjedan na rasporedu je:

subota, 25. 7. u 21.00

Zvijezda je rođena
izvorno ime: A Star Is Born
redatelj: Bradley Cooper
žanr: glazbena drama
uloge: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
trajanje: 135 minuta

sadržaj: Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.

Ulaz: 10 kn

Likovna djelatnost 

četvrtak, 23. 7. u 21.00
otvorenje samostalne izložbe slika Radovana Kunića Neistraženo
Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 20. 8. 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00, nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Multimedijalna instalacija Neistraženo donosi spregu slike i zvuka koji u fuziji stvaraju blokadu u odnosu na vanjski svijet i otvaraju vrata hibridnoj stvarnosti. Pojedinačno je sve u ovom radu poznato, gotovo urođeno u svima nama, ali u kombinaciji sastavnih elemenata postiže se doživljaj začudnosti, irealnosti, iskoraka prema nepoznatom – svojevrsne avanture.

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci te ondje diplomirao kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti 2012. godine. U svome se radu pretežno bavi slikarstvom. Sudjeluje na međunarodnim umjetničkim rezidencijalnim programima i izlaže na brojnim skupnim te na desetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLURi-ja i HDLU-a, te HZSU-a (2016. – 2019.). Osim u svom ateljeu, radi i kao asistent na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci. 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba radova Bogdanke Poznanović (1930. – 2013.) iz Kolekcije Marinko Sudac Instituta za istraživanje avangarde.

Decumanus 34
trajanje izložbe: do 29. 8. 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 18.00 – 22.00. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Bogdanka Poznanović (Begeč, 1930. – Novi Sad, 2013.) umjetnica je koja je kroz svoju umjetničku praksu i društvenu aktivnost pokazala veliku inovativnost. Bavila se afirmacijom intermedijalne umjetnosti i uvodila nove medije u svoj rad, surađujući istovremeno s nekim od najvažnijih umjetnika, kustosa i kritičara svjetske umjetničke scene. Izložba radova Bogdanke Poznanović iz Kolekcije Marinko Sudac pokazat će radove jedne od prvih umjetnica koja se u ovoj regiji bavila akcijama u javnom prostoru, mail-artom, knjigama umjetnika, instalacijama i videoumjetnošću.

Ulaz slobodan.

Obrazovna djelatnost

Besplatna online nastava

U sklopu projekta EU-a Start in Kamp započinjemo izvođenjem nastave na daljinu (online). Kroz programe osposobljavanja uključivanje u besplatnu online nastavu namijenjeno je prvenstveno nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine.

Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je prikladna za osobe kojima je u radu potrebna komunikacija sa stranim gostima, posebno u smještajnim objektima kao što su kampovi ili kuće za odmor. Odlična je prilika da kroz predavanja i praktične vježbe nauče kako se snaći u različitim situacijama (narudžbe, reklamacije, naplate i sl.).

Uključivanje u online tečajeve vrlo je jednostavno – potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati potrebne dokumente e-poštom.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj raznovrsnih metoda poučavanja – online predavanja, samostalan rad, individualne vježbe i savjetovanja s predavačem, a sve dostupno polazniku na mjestu i u vremenu koje sam odredi, odnosno kad i gdje njemu najviše odgovara. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte, predavanja se snimaju pa se mogu i više puta pregledati te tako bolje i lakše usvojiti gradivo.   

Polaznici mogu izabrati jedan od tri strana jezika: talijanski, engleski ili njemački, kao i početno znanje stranog jezika. Neke od tema koje se obrađuju su: pravilan izgovor, upoznavanje, brojevi, vremenski izrazi, uobičajena pitanja i odgovori te specifične fraze i termini vezani uz komunikaciju s gostima.

Kroz tečajeve poslovne komunikacije polaznici imaju priliku usvojiti ponašanja usmjerena na zadovoljstvo gostiju. Simulacije i predavanja omogućuju učenje osnova pravilne i uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, ispravne tehnike svladavanja i rješavanja pritužbi gosta te pravila uljudnog ponašanja u kontaktu s gostom (poslovni bonton).

Treći modul u koji se polaznici mogu uključiti odnosi se na upoznavanje s osnovnim pojmovima u turizmu. Teme koje se obrađuju utječu na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova o turizmu, a odnose se na upoznavanje glavnih čimbenika te elemente i važnost promocije. 

Upisi su u tijeku. Možete nam se obratiti osobno, putem e-pošte [email protected] i [email protected]  ili telefonom na broj 091 4322648.

Vidimo se u virtualnim učionicama! Dobrodošli!

Print Friendly, PDF & Email