NEWS

Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

POUP
07.10.2019. 21:20; Učitavanja: 110; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Likovna djelatnost

Natječaj za sudjelovanje na 9. Photodistorziji, multimedijalnoj bijenalnoj izložbi fotografija

U tijeku je natječaj za izlaganje na 9. Photodistorziji, multimedijalnoj bijenalnoj izložbi fotografija. Zainteresirani mogu poslati svoje prijave na adresu e-pošte [email protected] do 13. 10. 2019.

Najbolji autor/autorica bit će nagrađen/a samostalnom izložbom u porečkoj Maloj galeriji.

Obrazac za prijavu i više detalja mogu se pronaći na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč (http://bit.ly/2ljHFm8 ili poup.hr).

Trajanje samostalne izložbe skulptura Alena Ožbolta The Life of Forms / Život oblika u galeriji Zuccato produljeno je do 12. listopada.
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 12. 10. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Kipar, scenograf i dizajner jedan je od najaktivnijih slovenskih umjetnika. Realizirao je brojne i raznovrsne umjetničke projekte i izložbe kod kuće i u inozemstvu. Za samostalnu izložbu Rub, Igra suza, Dvoje, Još 2003. primio je najprestižniju slovensku državnu nagradu za umjetnički rad, Prešernovu nagradu. 2002. prima najviše priznanje za umjetnički rad koje dodjeljuje Sveučilište u Ljubljani, nagradu „Priznanje značajnih umjetničkih radova“.

Posjet svim izložbama je besplatan.

Kino

četvrtak, 10. 10. i petak, 11. 10. u 18.00; u subotu, 12. 10. u 20.00

Pakao pod morem 2
izvorno ime: 47 Meters Down: Uncaged
redatelj: Johannes Roberts 
žanr: horor, triler
uloge: Sophie Nélisse, Corinne Foxx, Sistine Stallone, Brianne Tju
trajanje: 90 minuta 

sadržaj: Četiri tinejdžerice, koje obožavaju ronjenje, od lokalnog vodiča saznaju za postojanje podvodnog grada i koriste priliku da otkriju svoju Atlantidu ispod tirkiznih valova. Njihov se nalet uzbuđenja ubrzo pretvara u užas kada otkriju da su potopljene ruševine lovište smrtonosnih velikih bijelih morskih pasa. Njihova opskrba zrakom neprestano pada, a prijateljice moraju roniti podvodnim labirintom klaustrofobičnih špilja i jezivih tunela u potrazi za izlazom iz vodenog pakla.

četvrtak, 10. 10. i petak, 11. 10. u 20.00; u subotu, 12. 10. u 18.00

Blizanac – kategorija 12
izvorno ime: Gemini Man
redatelj: Ang Lee
žanr: akcija, znanstvena fantastika
uloge: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen
trajanje: 117 minuta 

sadžaj: Elitni ubojica Henry Borgan, kojega tumači Will Smith, iznenada postaje meta tajanstvenog mladog operativca koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice se mogu rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Obrazovna djelatnost

U tijeku su i upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč moguće je pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stalne stručne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisuju se polaznici i u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici usvajaju znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis.

Više informacija o upisima može se dobiti putem e-pošte [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.

Print Friendly, PDF & Email