NEWS

Tia Mofardin iz konjičkog kluba Spirit Poreča kadetska državna prvakinja u daljinskom jahanju

Persuric Mofardin Mihelic
03.07.2023. 13:50; ; Početna / Sport i rekreacija / Tia Mofardin iz konjičkog kluba Spirit Poreča kadetska državna prvakinja u daljinskom jahanju

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za kadetsku prvakinju Hrvatske u daljinskom jahanju Tiu Mofardin. Prijemu se pridružio i njezin trener-mentor Dorijan Mihelić, koji se i sam vrlo uspješno natječe u daljinskom jahanju u kategoriji seniora.

Kako je rekao Mihelić, izuzetno su ponosni na činjenicu da klub, nakon samo osam mjeseci postojanja, već ima državnu prvakinju. Sva su ovogodišnja natjecanja bila preduvjet za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, na koja planiraju krenuti od nove sezone. Prva je na redu Španjolska, a takva natjecanja podrazumijevaju kvalitetnu organizaciju i pripremu, te pripremljene konje. Dodatno, klub je i domaćin utrkama, čime dodatno popularizira ovaj sport među širom javnosti.

Kako je na prijemu rekao gradonačelnik, uvijek rado podrži i promovira mlade sportaše iz našeg grada. – Smatram da je potrebno ulagati u njihov razvoj, pružiti im podršku i osigurati da imaju potrebne resurse za postizanje vrhunskih rezultata. Vaši uspjesi su naši uspjesi i ponosni smo na sve vas. Neka vaša ljubav prema ovom plemenitom sportu i uspjesi budu inspiracija za sve one koji su se možda htjeli baviti tim sportom, da se okušaju i uživaju. Jer za tako mali grad kao što je Poreč, naši mladi imaju veliki izbor i doista se mogu baviti s čim god požele – samo od sportova imamo više od 50 sportskih udruga., rekao je Peršurić.

Tia, koja je tek završila šesti razred, rekla je da ljeto podrazumijeva daljnje pripreme. Ovim se sportom bavi tek nekoliko godina, i vesele je ovakvi rezultati, koji su joj dodatna motivacija. I uz redovna putovanja i natjecanja, Tia je odlikašica, te se zahvalila svojoj obitelji, prijateljima, treneru na podršci.

 

 

Print Friendly, PDF & Email