NEWS
LUTRIJA T

Terezija Cukrov u Carnegie Hallu

23.01.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / Terezija Cukrov u Carnegie Hallu
70GO244929.jpg

Dvorana u kojoj nastupa jest Weill Recital Hall, a predstavit će se djelima C. Debussyja ("Četiri preludija"; »Ce Ou´a vu le Vent d´Ouest«, »La puerta del Vino«, »Des pas sur la neiqe«, »Feux d´artiflce«), W. A. Mozarta.
Cukrov je nakon stečene diplome pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu (klasa Ljubomira Gašparovića) te usavršavanja u klasi Konstantina Bogina u Italiji te onoj Marine Horak u ljetnim glazbenim radionicama u Hvaru, dobila stipendiju za sudjelovanje na Međunarodnom pijanističkom festivalu u New Yorku 1999. i 2001. godine.
Ondje je svoj studij nastavila s Jeromeom Roseom, Pavlinom Dokovskom, Vladislavom Kovalskim, Victorom Rosenbaumom i Mikolom Sukom. Od jeseni 2002. živi u New Yorku, gdje je magistrirala na Mannes Collegeu of Music u klasi prof. Jerome Rosea.

Izuzev aktivne solističke karijere, Cukrov se bavi pedagoškim radom. Na Monmouth Conservatoryju of Music predaje klavir, a umjetnički je suradnik Montclair Universityja i Rutgers University ja u New Jerseyju te podučava u New Yorku.
Trenutno pohađa doktorski studij u klasi prof. Daniela Epsteina. Suosnivač je i programski direktor glazbenog festivala Terra Magica te predavač pri Ljetnoj glazbenoj akademiji koje se već treću godinu održavaju u njenom rodnom Poreču.

N. H. Glas Istre

 

 

Print Friendly, PDF & Email